Slovenija
37599 ogledov

Nasilje v trgovinah, Mercator za pomoč prosi policijo in redarje

Mercator
1/4
Saša Despot
"Včeraj in danes je v vrsti Mercatorjevih trgovin prišlo do nedopustnega pritiska nekaterih kupcev na zaposlene v trgovini, do groženj in celo do fizičnega nasilja. To je popolnoma nesprejemljivo, zato pozivamo vse kupce k upoštevanju osnovnih pravil vedenja v skupnosti in navodil za omejevanje širjenja okužbe s koronavirusom," so sporočili iz Mercatorja.

Mercator poziva vse kupce k s trpnosti in solidarnosti, predvsem pa k upoštevanju priporočil NIJZ o ohranjanju razdalje med osebami in odloka vlade o omejenem hkratnem številu oseb v trgovini.

"Medtem, ko nekateri kupci pozivajo, naj zagotovimo spoštovanje omejenega vstopa hkrati v trgovine in spoštovanje odloka o prednosti vstopa v trgovine od 8. od 10. ure za starejše, invalide in nosečnice, so se nekateri drugi kupci brezobzirno prerivali v trgovine, odrivali zaposlene, jim grozili, bili pa so tudi primeri fizičnega nasilja. Tako nedopustno vedenje smo včeraj in danes beležili v trgovinah Proletarska 4, Zaloška 168, Zupančičeva Jama, Vevče, Savsko Naselje, Market Brežice, Žana Žalec, Levec, Križevci, Marjanca Radgona in Rogatec," so sporočili iz Mercatorja. 

Mercator | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Trgovine so ključne za nemoteno preskrbo ljudi, zaposleni v trgovinah že ves čas požrtvovalno opravljajo svoje delo, saj se zavedajo, kako pomembno je zagotoviti nujno in potrebno vsem, posebej otrokom, starejšim, šibkejšim. Pritisk in celo fizično nasilje nad zaposlenimi v trgovinah je nesprejemljivo in vsega obsojanja vredno vedenje," je poudaril predsednik Mercatorjeve uprave Tomislav Čizmić.

Mercator prosi tudi policijo, civilno zaščito, redarsko službo in vse odgovorne državljanke in državljane, da pomagajo ohraniti dostojnost in red v teh zaostrenih razmerah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • Žurnalček 14:22 22.marec 2020.

    Bodimo direktni ! Gre za LJ KLOŠARJE, ki se zbirajo pred trgovino na Bavarcu , kjer imajo postavljene še klopce , namenjene potnikom LPP ! Kdaj jih mislite razhajkati , kajti pravica državljanov do življenja je većja kot pa njihova ...prikaži večva pravica kršiti vse zakone pandemije je manjša od pravic većine ! Polovit in transferzirati v Kočevsko reko v vojaške objekte in jih zastražiti !

  • maresem 11:23 22.marec 2020.

    Oglobiti in pozapreti te nasilneže.

  • mirror 09:12 22.marec 2020.

    Najboljši in najdražji sosed, nje.....