Slovenija
37070 ogledov

Ne boste verjeli, koga sta v politiko zvabila Podobnik in Počivalšek

Marjan Podobnik Žurnal24 main
Marjan Podobnik je potrdil "resne" pogovore s stranko SMC.

"Veseli smo, da bo na skupni listi gibanja Povežimo Slovenijo kandidiral tudi legendarni slovenski pevec Oto Pestner," je na svojem Twitter profilu zapisal predsednik SLS Marjan Podobnik

Podobnik je sicer prepričan, da bo gibanje Povežimo Slovenijo na prihodnjih volitvah v DZ dobilo več kot 15 poslancev ter "vodilo prihodnje dogajanje v slovenski politiki".

"Mirno sprejmem stavo, da bomo dobili več kot 15 poslancev," je dejal na tiskovni konferenci pred 33 obletnico ustanovitve SLS.

"Predstavljeno bo zelo ugledno ime"

Ponudili bodo tudi kandidata za mandatarja, je pred dnevi napovedal Podobnik in potrdil pogovore s SMC o sodelovanju na skupni listi, a to po besedah Podobnika ne bo on sam, pač pa bo ob pravem času "predstavljeno zelo ugledno ime".

V gibanju se pogovarjajo tudi o tem, da bi ponudili svojega kandidata na predsedniških volitvah, Podobnik zmago prav tako pričakuje na naslednjih lokalnih volitvah. K sodelovanju v gibanju vabijo najuglednejše, najuspešnejše in najbolj kompetentne ljudi, pri čemer je Podobnik izpostavil, da so številni prepoznavni posamezniki pripravljeni tudi kandidirati na njihovi listi.

Zdravko Počivalšek Slovenija Povezujejo se Počivalšek, Podobnik, Pivec, Kangler. To imajo za bregom!

"Vsi smo pripravljeni kandidirati, se pa tudi umakniti, če bodo pripravljeni kandidirati bolj ugledni in kompetentni ljudje od nas," je pred dnevi še povedal Podobnik.

Sodelovanje s SMC

Potrdil je tudi "resne" pogovore s stranko SMC. Podobnik verjame, da bo "na tak ali drugačen način prišlo do sodelovanja na skupni listi". Ob tem je poudaril, da so glede sodelovanja s strankami in posamezniki popolnoma odprti. Njihovo temeljno poslanstvo je namreč vzpostavitev povezovanja na temelju medsebojnega spoštovanja ter spoštovanja ustave in različnih vrednostnih usmeritev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 49
 • zdenka18 18:51 18.maj 2021.

  Podobnik kar nekaj sanja, očitno že dolgo ni bil v Idriji, bosta z Otom skupaj sanjala in prepevala. A od tega ne bo cvenka.

 • Avatar jezeran
  jezeran 16:49 18.maj 2021.

  cigan z dobrim glasom, ampak delati pa ne zna, kot vsak cigan

 • marsal22 15:20 18.maj 2021.

  zguba ;od nekdaj brezdelnež, bo res dober za politiko !?