Slovenija
4 ogledov

Nekaj toče v Šmartnem pod Šmarno goro

Toča v Grosupljem Bralka
Iz Šmartnega pod Šmarno goro bralka poroča o toči.

V Šmartnem pod Šmarno goro je med dežjem padlo tudi nekaj toče, poroča bralka. Po napovedih se sonce še ni skrilo le na vzhodu. Do večera se bo dež razširil po vsej državi, a bo do jutri zvečer že ponehal, napovedujejo vremenoslovci. Suša se bo nadaljevala, za kratek čas si bodo opomogli le lokalni vodostaji na vzhodu.

Padavine se z zahoda širijo tudi proti vzhodu. "Nekje do večera računamo, da bo začelo deževati po celotni državi," je včeraj pojasnil dežurni prognostik Agencije RS za okolje Uroš Strajnar, ki je za jutri napovedal oblačno vreme z občasnim naletavanjem rahlega dežja, proti večeru pa nas že čaka izboljšanje. "Nato pričakujemo lepo vreme brez padavin vse do konca tedna," je povedal Strajnar.

V sredo in četrtek bo večinoma sončno s spremenljivo oblačnostjo.

Pooblaščene službe izvajajo poostren nadzor

Še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja na območjih brez snežne odeje. Tako je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, inšpekcija za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano ter policija izvajajo poostren nadzor.

Komentarjev 1
  • reider 17:58 19.marec 2012.

    Pa ne že zdaj????