Slovenija
26429 ogledov

Neverjetni primeri v UKC. Pogoj PCT zavračajo tudi takšni pacienti.

Covid-19 Profimedia
Grožnje zdravstvenemu kadru in zavračanje ukrepov posameznih bolnikov.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana beležijo, da je zaradi okužbe s koronavirusom vse več zaposlenih bolniško odsotnih oz. so zaradi visoko rizičnega stika z okuženo osebo v karanteni. Zaradi okužbe s koronavirusom je bolniško odsotnih 165 zaposlenih, v karanteni pa je 132 zaposlenih.

Prejšnji četrtek je bilo zaradi okužbe v UKC Ljubljana odsotnih 106 zaposlenih, torej 59 manj kot danes. V karanteni pa je bilo takrat 89 zaposlenih, torej 43 manj kot danes. V UKC Ljubljana je sicer skupaj zaposlenih 8498 oseb. Obširneje o tem pišemo v članku na tej povezavi. 

Poleg teh težav pa se v največji slovenski bolnišnici soočajo še z naraščanjem nestrpnosti in groženj zdravstvenim delavcem, tudi s strani pacientov. Pri tem je na današnji tiskovni konferenci vodja službe za korporativno varnost Matjaž Tavčar poudaril, da imajo v UKC Ljubljana ničelno toleranco do tovrstnih dejanj, sodelujejo pa tudi s policijo.

Dnevno prihaja tudi do 30 neprimernih elektronskih sporočil in klicev. "Vsakodnevno sta vsaj ena do dve direktni grožnji," je pojasnil Tavčar, ko nekdo nestrpno grozi bodisi na urgenci bodisi na polikliniki, ko pride na pregled. "Tukaj imamo primere, ko ljudje, ki so bili transplantirani z raznoraznimi organi pridejo na kontrolo, pa se ne želijo testirati, ker nimajo PCT pogoja, ker ne dovolijo posega v svoje tole. To si lahko razlagate, kakor si želite. Dovolili so poseg, ko je bilo treba dobiti organ, ko pa se je treba testirati in preprečiti širjenje okužbe, tega ne dovolijo."  

Tavčar je še poudaril, da si ne moremo dovoliti še dodatnega pritiska na zaposlene, zato ljudi prosijo za razumevanje, saj so zaposleni po dveh letih na mejah zmožnosti.

testiranje koronavirus Zdravje Uradno: Toliko okužb ni bilo še nikoli potrjenih v enem dnevu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 40
  • dd 10:04 12.januar 2022.

    Če bi zdravstvo zdravilo z novimi tabletami proti kovidu, ki so na tržišču, ne bi bilo nobenega bolnega več. ...

  • rd2dmk2 09:44 12.januar 2022.

    prevzetni belohalniki-tudi pacienti imamo ničelno toleranco do nasilja !!!!!!!

  • sandi76 08:23 12.januar 2022.

    Višek debilnosti slovenceljnov : po transplantaciji organa ne dovoli "posega" v svoje telo. Ob takih zgodbah se vedno spomnim Georga Carlina , ki je dejal: "Povprečen človek je butast. Sedaj pa si lahko zamisliš, koliko je šele butasta spodnja polovica !"