Slovenija
5885 ogledov

Neverjetno, kaj ponujajo paketi za sedem in osem evrov na mesec

mobitel pametni telefon iPhone Shutterstock
Bob je ponudil nov paket z imenom hit bob.

Paket za 7,90 evra na mesec vključuje dva tisoč minut pogovorov, dva tisoč SMS sporočil in pet gigabajtov prenosa podatkov, od tega v gostovanju 2,2 gigabajta. Kdor že ima kakšen bob paket, ga lahko zamenja z SMS sporočilo s ključno besedo hitbob na številko 0680.

Kam in kako hitro gre tren kaže dejstvo, da so marca so za 7,99 evra v paketu nori bob ponujali "le" 1500 minut, 1500 SMS sporočil in 1500 megabajtov prenosa podatkov.

HoT je pred kratkim povečal svojo tarifo Hot, tako da vključuje 1500 minut, 1500 SMS sporočil in tri gigabajte prenosa podaktov, a hkrati omejili uporabo v EU, kjer je brezplačno na voljo le sto minut pogovorov in sto sporočil.

Med paketi za sedem do osem evrov je zdaj velika gneča in huda konkurenca.


Po skupnem seštevku enot jih ima največ, kar devet tisoč, hit bob, Sparov paket pa ponuja šest tisoč enot, ki jih lahko nekoliko bolj svobodno porabiš. Ključni minus tega paketa je način polnjenja z vrednostnicami. Te je nekaj časa že mogoče kupiti prek spleta, a so na voljo le zneski 5, 10 in 20 evrov, plačilo pa je mogoče le s kreditno kartico.

Če primerjamo le Hot mini in bob hit je mogoče za en evro na mesec več dobiti po 500 minut in sporočil in dva gigabajta prenosa podatkov več. 

Pet tisoč enot in neomejene klice znotraj omrežja ponuja Telemachova predplačniška tarifa Free2go Revolucija, a je način polnjenja omejen na nakup vrednostnice na prodajnih mestih, polnjenje računa prek portala moj.telemach.si trenutno ni možno. 

Še SIM kartico lahko dobiš zastonj in pet evrov ti vrnejo

Tako Hot kot Spar mobil obljubljata povračilo pet evrov stroška za prenos številke, Hot vsem, ki jo bodo prenesli do konca junija, Spar mobil pa do konca leta. Spar mobil ponuja tudi brezplačno SIM kartico, edini pogoj je Spar plus kartica.

Izimobil ponuja polnjenje prek SMS sporočila in avtomatično plačevanje prek trajnika, za 6,90 evra pa ponujajo 3000 enot na mesec.

Paket hit bob je edini naročniški paket v tej konkurenci, vse drugo so predplačniške tarife, ki v primeru, če nimate dobroimetja, ne omogočajo uporabe storitev, ki niso vključene v paket (npr. klicev v tujino ali uporabe v gostovanju izven EU).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Mxatez 13:58 17.oktober 2018.

    Izimobil in zraven še trajnik - pay365 --> TOP

  • nostradamus 10:00 30.maj 2018.

    odsel iz telemacha na hot lahko recem da sem vec kot zadovoljen korekten odnos vse deluje tako kot treba in pozor pri prvem klicu na info center ( vklop mms itd) nobenega nepotrebnega cakanja nobene glasbe ni govora vsi operaterji ...prikaži več so zasedeni takojsen odziv z njihove strani kratko in jedrnato ko bi se telekom in telemach morda zgledovala po konkurenci ne bi bilo slabo