Slovenija
52670 ogledov

Neverjetno, kaj so počeli novomeški policisti

predaja vozil policistom Saša Despot predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu
Na PU Novo mesto gre za tradicijo.

Policisti PU Novo mesto so se tudi v letošnjem decembru odločili za obiske starejših, predvsem tistih, ki sami živijo na podeželju. Namenijo jim prijazne besede in jim pokažejo, da v teh dneh niso sami. 

Med obiskanimi so tudi taki, ki si v teh dneh ne obetajo številnih obiskov in veselih druženj, zato se deklet in fantov v modrem iskreno razveselijo. "Vsako leto znova nas gane, kako veliko jim pomeni vsaj kratek obisk in prijazna beseda," pravijo na PU Novo mesto.

Letos so bili enotni v odločitvi, da del promocijskih sredstev namenijo prav njim; nakupili so solarne senzorske svetilke. "Za starejše bo gibanje okoli hiše v temnih delih dneva gotovo lažje in bolj varno," so poudarili policisti, ki so luči tudi namestili. 

"Z našimi občani smo govorili tudi o tem, kako lahko še bolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja. Svetovali smo jim, naj nas pokličejo, če se znajdejo v kakršnikoli stiski in potrebujejo pomoč policije. Povedali smo jim, da smo mi tukaj za njih, tudi med prazniki in se lahko vedno obrnejo na nas," so zapisali policistsi.

Dodali so, da je bilo govora tudi o poticah, klobasah in kletarjenju, sploših razničnih temah na Dolenjskem. Želeli bi si obiskati še več starejših, a jim obveznosti tega ne dopuščajo. 

S svojim zgledom pa bi radi vzpodbudili še ostale. "Dobra dejanja se namreč čudežno hitro množijo, najbolj bogato nagradijo pa prav tistega, ki jih dela," so objavo sklenili na PU Novo mesto. 

telefoniranje med vožnjo Policija o telefoniranju Avto Policija o telefoniranju: Kazenske točke že dajejo rezultate Darilo, darila, božič, obdarovanje, prazniki, jelka, smreka Nič ali malo denarja Magazin S takšnimi darili boste zares osrečili otroke

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • vanc7 22:47 24.december 2022.

    Za to početje imamo CSDje...a ja, tam so nesposobni kaj takega organizirat, zato bravo policaji, za vsaj nekaj ste koristni...

  • Boschtjan Zupanchich 21:39 24.december 2022.

    Ajaaaa, ... jaz sem pa mislil, da so nas že začeli osvobajati cigotov, in jih Deportirati nazaj v Indijo, od koder so se vzeli, .... no, pa s5 ne bo nič, ... bo moralo res priti do Konca "sveta", ko ...prikaži več jih Bomo Vseskupaj poslali nazaj dol, od koder so se privlekli .... od tam pa naprej ....

  • karantanc56 18:56 24.december 2022.

    Pohvalno. Vredno posnemanja.