Slovenija
77 ogledov

Ni kriv za smrt sodelavca

viličar iStockphoto
Sodba. Vodja proizvodnje v Evrosadu na vnovičnem sojenju oproščen.

Branko Mlakar, vodja proizvodnje v Evrosadu, ni kriv za smrt sodelavca Štefa S. iz Kostanjevice, ki se je pred štirimi leti tragično ponesrečil pri delu z viličarjem. Marca lani je prvostopenjsko sodišče Mlakarja obsodilo na 18-mesečno zaporno kazen s preizkusno dobo treh let, višje sodišče je sodbo razveljavilo in jo poslalo prvostopenjskemu v vnovično obravnavo. Zdaj je to Mlakarja oprostilo krivde.

Viličar za odpis

Nesreča se je zgodila, ko je delavec z viličarjem vozil zaboje jabolk s traktorja v skladišče. Pri vzvratni vožnji je zadel tram kozolca, viličar se je prevrnil in pod sabo pokopal delavca, ki je na kraju nesreče umrl. Izkazalo se je, da viličar, ki je sicer imel varnostni lok, ni pa imel pasu, da bi se delavec z njim pripel, ni bil tehnično brezhiben, saj ni imel uporabnega dovoljenja. Z njim sploh ne bi smeli delati, poleg tega pa viličarist ni imel ustreznega izpita za delo z njim.

(Ni) bil v uporabi

"Mlakar ne more nositi odgovornosti za smrt sodelavca, saj viličarist, ki je prišel delat, sploh ni bil na razporedu, poleg tega je samovoljno vzel viličarja, ki ga sploh niso uporabljali, saj so imeli na voljo traktorske," je Mlakarja branil odvetnik Dušan Medved. Žena pokojnega, ki je od Evrosada že iztožila odškodnino za moževo smrt, pa je povedala, da je enkrat obiskala moža v sadovnjaku in je delal prav s tem viličarjem, s katerim se je pozneje ubil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.