Slovenija
41 ogledov

"Ni še čas za vladne počitnice"

Društvo podizvajalcev, Požar 8
1/8
Saša Despot
Podizvajalci danes pred ministrstvom za promet. Z zahtevami po plačilu njihovih terjatev bodo šli do konca, pred tem pa pričakujejo propad več podjetij.

Člani Društva podizvajalcev so se zbrali pred ministrstvom za promet, prinesli so igrače, s katerimi so želeli ponazoriti "vladno igro sprenevedanja in odlašanja", saj so zaradi devetmilijonskih terjatev nekateri podizvajalci na robu propada, je povedal Mirko Požar, predsednik društva. Sprejel jih je minister Patrick Vlačič.

"S problematiko minister seznanjen, ne naredi pa nič"

Za danes napovedano popolno zaporo pomurske avtoceste so sicer preklicali, ker "državljanov ne bodo ovirali na vožnji po ukradenih avtocestah". Zahtevajo takojšen sestanek s premierjem Borutom Pahorjem ter upravama Darsa in Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN). "Ta teden so se (vlada in pristojni, op. p.) sestajali skrivoma in niso pristali na nobeden skupni sestanek," je pojasnil Požar. "Naj se dogovorijo med seboj. Zakaj so pa naredili raznorazne agencije, zapletli sistem, če nimajo nobenega vpogleda. To je njihova kreacija."

Dars: Zase bi morali bolje poskrbeti

"... zakaj so podizvajalci ne glede na to, da so bili seznanjeni s pogoji pogodb med DARS d.d. in glavnimi izvajalci, pristajali na bistveno slabše pogoje (predvsem plačilne) v pogodbah med njimi in glavnimi izvajalci. Njihovo nezadostno skrb za pravno in finančno varnost ne more in ne sme danes reševati DARS d.d.," sporoča Dars na svoji spletni strani. Sicer pa so bili zahtevki posredovani mnogo prepozno, še pišejo.

Naslednji teden nove dejavnosti neplačanih

V akciji Stop državnemu sprenevedanju zahtevajo razrešitev problematike podizvajalcev v gradbeništvu. "Na počitnice gredo s plačami, ki jih prejemajo, mi pa na počitnice ne bomo mogli, ker nam banke rubijo hiše in kamione, moramo odpuščati in banke grozijo z zaplembo našega premoženja," je Požar zgroženo zatrdil, da bodo akcijo nadaljevali do poplačila terjatev, več bodo sporočili naslednji torek-sredo. Pred tem pričakujejo propad več podizvajalcev.

Komentarjev 1
  • privat 20:10 29.julij 2011.

    res še ni čas za vladine počitnice!! tudi za moje še vedno ni čas...3 leta čakam za ta čas ..samo ni denarja,ker ga vlada potrebuje.