Slovenija
17 ogledov

Policisti trem napisali kazen

Neplačani podizvajalci so šli v ponedeljek pred Dars. (Foto: Benjamin Kovač)
1/19
Žurnal24 main
Med protestno vožnjo Društva podizvajalcev z osebnimi vozili po primorski avtocesti so jih policisti nekaj izločili, trem pa napisali kazen.

Protestno vožnjo, ki jih je po primorski avtocesti vodila od počivališča Lom do Kopra, so predstavniki Društva podizvajalcev že zaključili. Po besedah predstavnika Mirka Požarja so vozili s povprečno hitrostjo 60 km/h in povzročili 21 kilometrov dolgo kolono.


protest, podizvajalci, primorska avtocesta | Avtor: Barbara Milavec Barbara Milavec
Policisti, ki so ves čas spremljali kolono 40 vozil, so jih nekaj  izločili, tri pa kaznovali s 150 evrov kazni.


 

Dars: nelegitimno

V Darsu so že pred začetkom poudarili, da je protestna vožnja nelegitimna. "Gre za neprimeren način protesta, s katerim Društvo podizvajalcev povzroča škodo uporabnicam in uporabnikom avtoceste in lahko celo ogrozi njihovo varnost. Odgovornost za takšno ravnanje bodo morali prevzeti protestniki," so poudarili na Darsu.

Nepokorščino bodo stopnjevali

S protestnimi aktivnostmi nameravajo nadaljevati, dokler ne bodo vsi poplačani. Ali bodo zasedli še pomursko avtocesto, Požar ni mogel napovedati, saj obstaja upanje za dogovor.

Opozoril je, da je Dars SCT poplačal v 95 odstotkih, sami pa so bili iz tega izključeni. "Država naj se zaveda, da je za dokončanje pomurske avtoceste potrebno uporabno dovoljenje in če tega ne bo, bodo izgubili evropska sredstva," opozarja Požar.

Pred tem so popolno zaporo na pomurski avtocesti napovedovali za 15. julij.

Komentarjev 7
  • privat 20:13 29.julij 2011.

    naši policisti..kaj niso oni legende?? Pa še ti ljudje se borijo za pravice a posledično imajo do danes koristi samo policisti...kaj bi pa bilo če noben nebi protestiral gospodje polcisti...tudi vi bi bili ogroženi z državno plačo. Ali je resnica drugačna??

  • kriegmachine 08:15 09.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://iveksemsismovsi.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • Malo_vesti 00:48 09.julij 2011.

    Se ve zakaj je Kresalova policiji obljubila višje plače.