Slovenija
15 ogledov

Nič še ni, pa že na nož

lunin festival Anže Petkovšek
Družinski zakonik. Cerkev naj skrbi za vernike, država bo pa za državljane, je zabrusil Franc Žnidaršič.

Pobuda. "Prepričan sem, da ima Bog vse otroke enako rad in jim želi enako dobro," je ob predstavitvi pobude za presojo ustavnosti referenduma o družinskem zakoniku poudaril Borut Sajovic (LDS).

Nikomur se nič ne jemlje

Poslanci SD, Zaresa, LDS in Desus-a ter nepovezani poslanci so na predstavitvi pobude poudarili, da se z zakonikom pravice nikomur ne jemljejo, ampak se le širijo na vse oblike partnerskih skupnosti. Klasična, tradicionalna družina ničesar ne izgublja, so izpostavili. "Ta referendum zanika pravice drugih in ne vzpostavlja mehanizma, s katerim bi se vzpostavljale," je dodala Andreja Črnak Meglič (SD).

Izpostavili so močnega podpornika pobudnikov referenduma – Rimskokatoliško cerkev (RKC). "RKC se vtika v stvari, ki je nič ne brigajo," je dejal nepovezani poslanec Franc Žnidaršič in dodal, da mora država skrbeti za državljane, Cerkev pa naj skrbi za vernike.

V tiskovnem uradu Slovenske škofovske konference so dejali, da se Katoliška cerkev pred vsakimi volitvami in večjimi referendumi opredeli do družbenih tem in volilce povabi, naj "odgovorno oddajo svoj glas". V zvezi z zakonikom so tako duhovnike in vernike že povabili k podpori referendumske pobude.

Komentarjev 5
  • lilihip 10:22 06.september 2011.

    RKC obdavčit in ne bo problemov s primanjkljajem v drž.blag.!

  • trimix 02:11 31.avgust 2011.

    Ne maneken! To pomeni da je vsak vernik tudi drzavljan- ni pa vsak drzavljan vernik RKC! In tu ima Znidarsic se kako prav: Cerkev se vtika v vse tisto kar ni njen problem, namesto, da bi se ukvarjala s svojimi ...prikaži več problemi in blagostanjem vernikov.Dejansko s podporo prepovedi zakonika, jemljejo drzavljanom svobodo odlocitve, otrokom moznost zivljenja v povezani skupnosti in nas s tem poskusajo vrniti v case cerkvenega "totalitarizma"...

  • recesija 00:40 31.avgust 2011.

    KOMUNIST Franc Žnidaršič. in murglska depeša.