Slovenija
37950 ogledov

Nika Kovač udarila po Golobovi vladi

Novice: Golob Nike Kovač ni povabil. "Prizadelo me je." - Nika Kovač osebni arhiv
Očita jim skrb za lastne privilegije.

V Inštitutu 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač, so se oglasili na temo višanja plač predstavnikom oblasti, o katerem smo že pisali v članku Ministri Golobove vlade imajo najvišje možne plače.

"Ironično je, da takšno objavo pišemo že najmanj tretjič. Ne glede na barvo oblasti. Ne glede na epidemijo. Ne glede na gospodarsko rast. Skrb za lastne privilegije je skupna vsem vladam," so zapisali.

Po njihovim videnju dvig plač predstavnikom oblasti ni stvar političnih kompromisov, je stvar skrbi za lastne privilegije ter stvar prioritet. 

"Ena izmed mojih prijateljic je podžupanja majhnega italijanskega mesta. Pred tem je bila aktivistka, politike se je vedno otepala. Bala se je sklepanja kompromisov, želela je ostati zvesta svojim vrednotam. Kot aktivist si lahko vedno nepopustljiv. Politiki pa so podvrženi kompleksnejši igri," je v novi objavi dejala Nika Kovač in pojasnila, da se je njena prijateljica odločila za znižanje plač občinskim funkcionarjem in ustanovitev sklada za pomoč občanom. 

"Zakaj je njena zgodba v kontekstu Slovenije pomembna? Pokaže, da ni nujno, da so vsi politiki enaki. Pokaže, da dvig plač ni stvar kompleksne politične igre, je stvar interesov peščice. Pokaže, da ima vsak politik izbiro. Izbira naše oblasti je v tem kontekstu jasna," je sklenila.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 14
  • igor52 17:13 10.julij 2022.

    Je bilo takoj jasno, da se bo aktivirala truma trolov ...

  • munja 22:29 06.julij 2022.

    Ni mi znano, da bi že kaj naredila za Slovenijo, samo jezik znaš vrtet. Pojdi raje nekaj koristnega delat.

  • Avatar darklord
    darklord 18:14 06.julij 2022.

    Res, ta bajsa naj se spelje.