Slovenija
30 ogledov

Noč v muzeju

Noč v muzeju
1/21
Anže Petkovšek
TV program Da Vinci Learning, Telekom Slovenije in Prirodoslovni muzej Slovenije so poskrbeli za nepozabno dogodivščino, Noč v muzeju, ki se ga je udeležilo 15 izžrebanih otrok nagradne igre, starih od 8 do 12 let, ki so bili v nočni pustolovščini seznanjeni s pomenom svetlobe za življenje na Zemlji.

Otroci so pod vodstvom mentorice, dr. Staše Tome, ki ima bogate izkušnje s pedagoškim delom v muzeju, spoznavali pomen svetlobe in vida za življenje na Zemlji.

Ob nazornih primerih v muzeju razstavljenih primerkov so spoznavali različne prilagoditve živali na življenje v temi. V igri "slepe miši malo drugače" so z zavezanimi očmi le s pomočjo tipa skušali ugotoviti za katero žival gre. Ob raziskovanju muzeja z baterijskimi svetilkami jih je prevzel tekmovalni duh, ko so se med seboj pomerili, katera skupina bo v dioramah poiskala čim več nočno aktivnih živali.

Pred počitkom  ob velikanskem okostju brazdastega kita jim je direktorica Prirodoslovnega muzeja Slovenije, dr. Breda Činč Juhant prebrala razburljivo zgodbo.

Fotoutrinke iz dogodka si lahko pogledate zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.