Slovenija
1551 ogledov

Nov helikopter za policijo

Ljudski vrt policija helikopter Profimedias
Ministrstvo za notranje zadeve je v sredo objavilo razpis za nakup in vzdrževanje novega transportnega helikopterja policije.

Ministrstvo je pripravljeno plačati za nakup in dobavo vozila ter usposabljanje največ 19,5 milijona evrov z DDV, za vzdrževanje vozila v prvih dveh letih pa največ 1,3 milijona evrov z DDV, piše v razpisu. Pri izboru ponudbe in oddaji javnega naročila bo merilo ekonomsko najugodnejša ponudba, pri tem pa bodo ponudbe ocenjene na podlagi cene helikopterja in drugih njegovih operativnih karakteristik.

Kot je razvidno iz razpisa, je sicer ocenjena vrednost javnega naročila za nakup in dobavo helikopterja ter usposabljanje 15 milijonov evrov z DDV, za vzdrževanje vozila za obdobje dveh let pa en milijon evrov z DDV. Ob morebitnem povečanju naročila s sklenitvijo aneksa k pogodbi pa so za prvo postavko pripravljeni plačati 19,5 milijona, za drugo pa 1,3 milijona evrov z DDV.

slovenija 02.03.14, policija, specialna enota, varovanje, varnost, Slovenska pol Slovenija Policija na zadnjih kapljah bencina

Po poročanju Televizije Slovenija gre za prvo posodobitev flote slovenske policije po letu 2007, ko je v Slovenijo prispel slabih devet milijonov evrov vreden eurocopter EC135, ki je bil deloma plačan iz evropskih sredstev.

Tokratni nakup predvideva zmogljivejši in večji transportni helikopter, v katerem policijska oprema ni predvidena. Bo imel pa celotno opremo za reševanje in medicinsko opremo za oskrbo in prevoz ponesrečencev, je še poročala Televizija Slovenija.

Policija policija varčuje Slovenija Na intervencijo tudi peš, če bo treba

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Albatroz 07:57 20.marec 2018.

    lahko kdo pokaže aktivno knjigo starega helikopterja da javnost vidi koliko se je v resnici uporabljal za namenu potrebne prevoze?

  • miki1234 07:45 20.marec 2018.

    spet se bo nekdo okoristil...

  • Žurnalček 06:45 20.marec 2018.

    Vsa medicinska oprema v helikopterju ne more biti dražja od opreme v kardiovozilu nujne medicinske pomoči . To pa je max 150.000 € ! Ste prizadet al kaj ,19m za helikopter !!!!!