Slovenija
53 ogledov

Nov kopalni center v Tamu?

Kopališče Tam Katarina Pernat
Propadajoči bazeni. MOM se dogovarja z za zdaj neznanim partnerjem. Odločitev bo znana v dveh tednih.

“Investitor naj bi zgradil nov center, kjer bi bil tudi wellness,” je za Žurnal24 povedal župan Franc Kangler.

Javno-zasebno partnerstvo

Na Mestni občini Maribor (MOM) namreč te dni pričakujejo odločitev zasebnega partnerja, ki naj bi investiral na območju nekdanjega propadajočega kopališča Tam. “Pričakujemo, da bomo v roku 14 dni pridobili stališče zainteresiranega zasebnega partnerja, s katerim bi v primeru dogovora sklenili javno-zasebno partnerstvo,” so sporočili z MOM. Kdo je skrivnostni partner in kaj natančno naj bi želel narediti na območju Tama, še ni znano. Neuradno je slišati, da naj bi se ob uspešnem projektu odprlo kar nekaj novih delovnih mest.

Še letos rušitev

Če interes ne bo izkazan ali pa ne bo dogovora, ima MOM za propadajoči objekt že druge načrte. “Objekt je sicer treba porušiti in stanje sanirati, kar bi storili predvidoma še letos,” so dodali na MOM. Kot začasno rešitev bi najprej porušili kopalno stavbo, bazen bi zasuli, površino pa bi zazelenili in jo namenili za parkiranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.