Slovenija
9457 ogledov

Nov preobrat v Kopru. Matoz potrdil zahtevo Popoviča.

Boris Popovič Nataša Ručna
Ugovor Borisa Popoviča.

Drama okrog županskih volitev Kopru očitno še ni končana. Boris Popovič - kot pišejo Primorske novice - zahteva ponovno štetje glasov v drugem krogu županskih volitev.

Popovičevo potezo je za omenjeni časnik potrdil odvetnik Franci Matoz, ki je dodal, da lahko za danes pove le to, da bo vložil ugovor.

Primorske novice ob tem spomnijo, da je Matoz pred dvanajstimi leti s pritožbami zagotovil, da je Tomislav Klokočovnik postal župan Izole.

“Z odvetnikom MOK-a Francijem Matozom pripravljamo predlog za ponovno štetje vseh glasov drugega kroga volitev. Razlika je tako minorna, nepravilnosti pa veliko preveč, da ne bi podali zahteve za ponovno štetje,” pa je Boris Popovič povedal za Slovenske novice in pojasnil, da pri tem misli tudi na veliko število neveljavnih glasovnic, na delovanje na nekaterih voliščih.

Ugovor na delo volilnih organov je sicer mogoče vložiti danes do polnoči. Če bi prišlo do ugovora zoper delo volilnega odbora, bodo o tem odločali na občinski volilni komisiji. V primeru ugovora zoper delo občinske volilne komisije pa bi o njem odločal občinski svet ob potrjevanju mandatov.

Aleš Bržan Aleš Bržan Slovenija Kdo je mož, ki je premagal Popovića? Boris Popovič po referendumu u drugem tiru Slovenija Kako je lahko prišlo do take volilne drame v Kopru

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • leonardo 09:50 04.december 2018.

    Največji profit ima Matoz. Kam se bo prislinil, ko ne bo več Popovičevih svinjarij zagovarjal na sodišču? Pravzaprav sem iz drugega konca Slovenije, pa sem srečal tri ženske, ki so čakale na rezultat in vse tri so rekle: Končno je ...prikaži več odletel kot gumb od gat. No ja, če pa bodo nove volitve, pa mislim, da Koprčani le niso popolnoma zaslepljeni z lepimi besedami tega " kljukca za svoj žep" in bodo pravilno odločili. Je pa res to njihova stvar, a ne?

  • borut08 08:44 04.december 2018.

    S....a noce od korita!

  • Lavdan 08:16 04.december 2018.

    Razveljaviti volitve in jih ponoviti. Vse ostalo bo glede na vpletene živi cirkus.