Slovenija
1327 ogledov

Nova projekcija IJS: Ključnih bo nekaj naslednjih dni

Covid-19 v bolnišnici Epa
Vrh hospitaliziranih naj bi dosegli v naslednjih dneh.

V nedeljo je bilo v Sloveniji ob 2244 opravljenih testih potrjenih 557 okužb z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo tako 24,82 odstotka ljudi. Trenutno je v slovenskih bolnišnicah 868 bolnikov s covidom-19, na intenzivni negi je 135 huje bolnih, 82 jih potrebuje respirator. Število umrlih je znova izjemno visoko, tako kot v soboto, je tudi v nedeljo zaradi novega koronavirusa umrlo 25 ljudi. 

Zaradi prehoda na nov režim testiranja reprodukcijskega števila R v prehodnem obdobju na IJS, kjer dnevno objavljajo Projekcijo širjenja covid-19 ne morejo verodostojno izračunati na osnovi dnevnega števila pozitivnih testov, zato tako izračunanega R do nadaljnjega ne podajajo več, prav tako tudi ne s testi povezanih napovedi. 

Koronavirus v ZDA Zdravje "Tretji val, ki bo v začetku leta, bo zelo zagoneten" Covid-19 v bolnišnici Covid-19 Slovenija Vogrin: Zdravstveno osebje nam izgoreva in odhaja na bolniško Covid-19 COVID-19 V SLO Zdravje Takšne so današnje številke o okuženih

"Grobo ocenjen R na osnovi celostne slike je približno R=1,4, podvojitveni čas pa približno 15 dni, so pa negotovosti v tem obdobju prijemanja ukrepov zelo velike," so zapisali pri IJS. "Nakazuje se, da se rast epidemije umirja, nismo pa še prepričani. Ključno vprašanje je, ali je današnje veliko število na novo hospitaliziranih že vrh ali pa bo še naraščalo. Situacija se bo razjasnila v prihodnih dneh."

V prvem valu se je okužilo približno en odstotek prebivalstva, kar pomeni približno vsak 100. prebivalec. Na vrhuncu je bil delež kužnih približno 0,35 odstotka prebivalstva, kar pomeni približno vsak 300. prebivalec. V drugem valu se je do zdaj okužilo približno sedem odstotkov prebivalstva, kar pomeni približno vsak 14. prebivalec. Trenutno je delež kužnih približno 4,5 odstotka prebivalstva, kar pomeni približno vsak 22. prebivalec. Do zdaj se je v obeh valovih skupaj okužilo približno osem odstotkov prebivalstva, kar pomeni približno vsak 13. prebivalec.

 | Avtor:

Ob predpostavki, da so ukrepi z 20. oktobra le delno prijeli, ukrepi z 26.10. pa polno ter uspeli zaustaviti širjenje epidemije (reprodukcijsko število pod 0,9), bo po oceni IJS 5. novembra 986 hospitaliziranih, čemur bo sledil postopen upad, medtem ko bo število oseb na intenzivnem oddelku najvišje 14. novembra - ocenjeno je, da bo tovrstno pomoč potrebovalo 245 oseb. 

Učenec - soba Covid-19 Slovenija Ministrstvo namignilo, kako bo s poukom prihodnji teden infekcijska klinika COVID-19 V SLO Zdravje Čebašek-Travnikova: Nad tem se vsak dan pritoži po deset zdravnikov Covid-19, družina Študija Zdravje Covid-19: Toliko članov gospodinjstva lahko okuži en pozitivni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • lulibuc 20:20 02.november 2020.

    Prekleti butlni neumorni, nabijat pa znate in svinjat te nepomembne nebuloze. Še tega ne veste, če bo jutrišnji dan sploh obstajal, vi pa neke statistike in prerokovanja. Vprašajte babo Vango, več ve od vas.

  • sam1 15:45 02.november 2020.

    Naj bi,verjetno,možno-važno je,da vlada sprejema prave ukrepe in vsi vneto poslušamo,kdaj bo slišati zmagovalni glas aviacije .....