Slovenija
18758 ogledov

Nove okužbe in smrt v Sloveniji

Covid-19 v Srbiji Epa
Podatki za soboto niso razlog za optimizem.

V Sloveniji so v soboto ob 374 testiranjih potrdili devet okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 22 oseb, dve osebi s covidom-19 sta potrebovali intenzivno zdravljenje. Iz bolnišnice v domačo oskrbo niso odpustili nikogar, zaradi covida-19 je umrla ena oseba, je na spletu objavila vlada.

Doslej so v Sloveniji potrdili 2180 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 120 bolnikov s covidom-19.

Nižje število potrjenih okužb je pričakovano zaradi vikenda, ko se opravi manj testiranj. Včeraj so bili objavljeni rezultati za petek, ko je bilo pozitivnih 15 oseb. 

Od kje so novi pozitivni primeri po občinah (vir: Covid-19 sledilnik):

Kranj: 2
Škofja Loka: 1
Ljubljana: 1
Kamnik: 1
Litija: 1
Šoštanj: 1
Šmarje pri Jelšah: 1
Rogatec: 1

Podatki po starostnih skupinah včerajšnjih okužb kažejo, da je pet od devetih okuženih mlajših od 44 let. Povprečna starost okuženega spada v kategorijo 35-44 let. Tudi v petek so okužbe z virusom potrjevali predvsem pri mlajših osebah, starih do 35 let, dan prej pa je bilo prav tako velika večina okužb pri mlajših od 55 let.

Kar je dobro pri teh podatkih, je ugotovitev, da ni bilo okužb v statistično najbolj ogroženi skupini prebivalstva in da se je širjenje okužb v domovih za starostnike za zdaj ustavilo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar ovca
    ovca 11:42 02.avgust 2020.

    Juric ne morejo. Obdukcije se NE delajo,zato pa napisejo S corono in ne ZARADI corone...

  • SonnyBlack 11:41 02.avgust 2020.

    je na spletu objavila vlada...cudno,da se s korono ubsda vlada ne pa zdravstvo... kak to da se vlada ne ubada z obolenji raka npr???zato ker rak je bolezen,in so vse ustanove proti raku nemocne... korona pa ni bolezen ampak je ...prikaži več izmisljotina vlad raznoraznih...katere diktirajo potek tega sranja...jebem jim mater cigansko laznivsko...edina okuzba je vladni pohlep vladarjev ne pa ta korona...ki je zarota proti vsemu in vsem nam... bo res treba bombo fuknit v parlament al kaj,da bojo nehali,smrduhi

  • Avatar ovca
    ovca 11:40 02.avgust 2020.

    Zazeljeno je,da nehate objavljati tako zelo zavajujoce podatke. Razumem,da je potrebno ovce presrat,da se bodo letele cepit. Pa se vam taksno izpolnjevanje ukazov ne dozdeva izpod vase casti? Ocitno ne ☹️. Me pa zelo veseli,da letos ljudje niso umirali zaradi ...prikaži veči gripe,raka,mozganskih in srcnih kapi (da ne bo pomote,nisem napisala z gripo, z rakom,z mozgansko in s srcno kapjo razumem,da blazni slovenceljni ne razumete slovnice). Primer:stric je umrl Z lopato. Stric je hmrl ZARADI lopate.Je razlika?