Popotnik
7840 ogledov

Virus načenja tudi sloves doslej najbolj varne turistične države v Evropi

Sarakiniko, Milos, Grčija Profimedia
V Grčiji so zaradi naraščanja števila okužb sprejeli številne ukrepe.

Grčija je od vseh turističnih velesil v Evropi doslej edina ohranila status zelene države, torej destinacije z malo okužbami s covid-19. 

A število okužb narašča tudi v tej državi, zato so danes poostrili ukrepe proti covidu-19. Med drugim so v zaprtih javnih prostorih obvezne zaščitne maske, število gostov v barih je omejeno, obiski v bolnišnicah in domovih za starejše so dovoljeni le izjemoma. Je pa Grčija danes odprla šest svojih pristanišč za ladje za križarjenje.

Grške oblasti so se za strožje ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa odločile, ker v zadnjem času število novih okužb vztrajno narašča. V sredo jih je bilo potrjenih 57, dan kasneje 65, v petek pa 78, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tistim, ki omejitev ne bodo spoštovali, grozi denarna kazen 150 evrov. Grški mediji poročajo, da policisti pogosto preverjajo spoštovanje ukrepov v javnem prevozu in gostinskih lokalih.

Hrvaška turisti turizem Katastrofalen dan Svet Na Hrvaškem visoke številke, razširili ukrepe na meji

Križarke, dobrodošle!

Grčija je medtem za ladje za križarjenje prvič v letošnji poletni turistični sezoni odprla pristanišča Pirej, Rodos, Heraklion, Volos, Krf in Katakolon. Prve ladje je sicer po besedah ministra za pomorski promet Gianisa Plakiotakisa pričakovati šele čez tri tedne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Grčija si prizadeva oživiti turizem, ki ga je pandemija hudo prizadela. Pri tem izpostavlja, da so se doslej uspeli precej izogniti pandemiji. V državi z 10,5 milijona prebivalcev so doslej potrdili 4500 okužb z novim koronavirusom, za covidom-19 je umrlo 206 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice