Slovenija
1198 ogledov

Novi odstopi v celjski bolnišnici

Splošna bolnišnica Celje Facebook
O razrešitvi naj bi vlada razpravljala na dopisni seji.

Z mesta predsednika sveta celjske bolnišnice je odstopil Andrej Klasinc, so danes za STA potrdili na ministrstvu za zdravje. Klasinc je odstopil po odkritju zamenjave identitete dveh bolnikov v celjski bolnišnici. O njegovi razrešitvi in člana sveta bolnišnice Primoža Stošickega naj bi vlada razpravljala na petkovi dopisni seji, poroča portal 24ur.

Namesto Klasinca in Stošickega naj bi vlada v svet celjske bolnišnice imenovala Mojco Kert in Tadeja Hata.

Na torkovi seji sveta celjske bolnišnice odstop vodilnih ni bil sprejet. Zato je takrat vlada razrešila predstavnika ustanovitelja v celjski bolnišnici Mitjo Pirmana in namesto njega imenovala Tomaža Subotiča.

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija SB Celje Slovenija Kako je mogoče, da so pacienta zamenjali, če pa sta imela ...

Ministrstvo bo podalo ovadbo

Celjska bolnišnica ob današnji napovedi ministrstva za zdravje, da bo proti vodstvu zaradi objektivne odgovornosti in suma povzročitve smrti iz malomarnosti pri nedavni zamenjavi identitete bolnikov podalo ovadbo, obljublja dejavno sodelovanje. Aktivni bodo tudi pri sodelovanju z nadzorniki, ki bodo izvajali zunanje upravne in zdravstvene nadzore.

V celjski bolnišnici je prejšnji teden prišlo do zamenjave identitete dveh bolnikov, ki so ju z istim reševalnim vozilom pripeljali iz Trubarjevega doma upokojencev Loka pri Zidanem Mostu. Sprejeli in identificirali so ju na podlagi sprejemne dokumentacije in informacije reševalnega osebja Zdravstvenega doma (ZD) Sevnica, ki ju je pripeljalo.

bolnišnica bolniška postelja pacient Slovenija Afera zamenjana bolnika: Ministrstvo vrača udarec

V času zdravljenja je eden od bolnikov umrl, zaradi zamenjave identitete pa so bili o smrti obveščeni svojci napačnega bolnika. Za napačno identifikacijo so izvedeli prejšnjo sredo, ko so umrlega bolnika že pokopali.

Izredni strokovni nadzor v bolnišnici je pokazal, da je do zamenjave bolnikov prišlo v triažnem prostoru urgentnega centra celjske bolnišnice ob predaji bolnikov med reševalcema ZD Sevnica v triažo.

dezurni@styria-media.si

Reševalno vozilo Slovenija Direktorica ZD Sevnica: Gre za ustaljeno prakso, ravnali smo po pravilih
 
Komentarjev 1
  • Ender3 23:53 23.september 2022.

    Kako je, nekaterim odgovornim težko odstopiti, nikoli za nič ne morejo biti krivi, saj so vendar odgovorni..Komu že ?