Slovenija
9302 ogledov

Tako kažejo današnji podatki. Ni vse slabo.

Maske v Ljubljani
1/2
Profimedia
Včeraj je bilo izdanih 10.955 TAN kod, kar je 21 odstotkov več, kot prejšnji petek. To je sicer šele šestič doslej, da je število izdanih kod preseglo deset tisoč.

TAN kode se izdajo okuženim in nakazujejo, koliko okužb lahko pričakujemo. Prejšnji petek je bilo potrjenih 9953 okužb s koronavirusom, izdanih pa je bilo 9033 TAN kod. Če bo tudi rast števila okužb le okrog 20-odstotna, bo to najnižja rast v zadnjem tednu, ki bi lahko nakazovala na upočasnjevanje (rasti) epidemije in na to, da bi število okuženih lahko kmalu le začelo padati. 

Na žalost je bilo število potrjenih okužb bistveno višje od števila izdanih TAN kod. 

 | Avtor: Janez Žibert Janez Žibert

Po modelu Janeza Žiberta z ekonomske fakultete naj bi vrh števila okužb dosegli v teh dneh, ta teden pa naj bi imeli največje število potrjenih okužb, skoraj sto tisoč, potem pa naj bi število okuženih začelo padati.

 | Avtor: Janez Žibert Janez Žibert

Kot lahko vidite, se v zadnjih dneh rast števila okuženih nekoliko upočasnjuje. Primerjava med dnevi je sicer v zadnjem času nekoliko manj relevantna, saj se vsi vzorci ne obdelajo isti dan, kot so bili odvzeti. 

 

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 3
  • igorgeus 10:45 30.januar 2022.

    in kaj je tukaj tragicnega? pac so zboleli, preboleli bodo vecinoma brez nekih vecjih posledic, in ko bo mimo, bodo nadaljevali s svojim zivljenjem. kaj ce bi se preusmerili na kaksne druge bolezni/tezave, kjer prognoze niso tako dobre?

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 09:12 29.januar 2022.

    Žalosten članek za vas.....Ni več upanja, Covid se poslavlja. Novinarji boste morali kopirati manj plačane članke drugih zvrsti. Zdravniki se bodo morali vrniti z dopustov in namesto 300 Covidnih bolnikov zdraviti 60 000 tistih, ki do sedaj niso mogli do ...prikaži večo zdravstvenih uslug...Janševi mulci ne bodo več novih jaht naročali, Rajko in sestrične bodo morali spet čarati z denarjem, itd...