Slovenija
12498 ogledov

Novo o hudi nesreči: Kabino je odtrgalo in ...

železniška nesreča Hrvaška JVP Novska
Na železniški postaji v Zidanem mostu se je okoli 1.30 ure prevrnil tovorni vagon, naložen s transformatorsko postajo, pri čemer se je huje poškodovala ena oseba. Kot so sporočili iz PU Celje, gre za državljana Češke, ki so ga z reševalnim vozilom na zdravljenje odpeljali v celjsko bolnišnico. Vzrok nesreče še ni potrjen, promet ostaja oviran.

Poškodovani je bil po pojasnilih celjske policijske uprave v posebni kabini za vagonom, ki se je prevrnil. Kabino je odtrgalo in jo odneslo na nabrežje reke Save, pri čemer je padla deset metrov globoko, so dodali.

Ponesrečenca so rešili gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Laško, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje. Na PU Celje so dodali, da so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Gasilci so pregledali vagon, ki ima dva rezervoarja za pogonsko gorivo in akumulatorja. Preventivno so pregledali tudi površino reke Save do Radeč zaradi morebitnega razliva naftnih derivatov.

Kot so pojasnili na Slovenskih železnicah, je prevoz izrednega tovora izvajal zunanji izvajalec.

Policisti vzroka nesreče še niso potrdili. Ogled še poteka, udeležila pa sta se ga tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, so dodali na celjski policijski upravi. Po prvih ocenah bo materialna škoda zelo visoka.

Železniški promet skozi postajo Zidani Most je bil tri ure po dogodku povsem onemogočen, od zgodnjih jutranjih ur pa poteka po enem tiru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • malarin 20:53 07.januar 2023.

    Nč niste napisal kolk se je okrušu (francko mater) transformator. A j blo vsaj z dratom prvezan . . . Jutr je maša za ta nerodne u Lublan . . .