Slovenija
17 ogledov

Ob nalivih ogroženi

Bralec dolenjska Stopiče Žurnalov bralec
Gradnja dvorane. V Stopičah ob dežju ne morejo iz svojih hiš, otroci ogroženi na poti v šolo.

V Stopičah se nove športne dvorane sicer veselijo, nam je sporočila naša bralka, a ima gradnja zaradi razmer na cesti ob tamkajšnji osnovni šoli grenak priokus.

Ob vsakem nalivu prebivalci ne moremo iz lastnih hiš, naši otroci so na poti v šolo ogroženi. Zaradi ogromnih lukenj, da bi se izognili globokim jarkom, vozniki v nepregledni ovinek pripeljejo kar po levi strani,” je opisala bralka in dodala, da so krajani na nevarnosti že večkrat opozorili odgovorne, a ti zanje niso pokazali posluha.

Stalo štiri mesece

Da je cesta toliko časa neurejena, so po njenem mnenju kriva tudi pred štirimi meseci ustavljena dela pri prenovi kanalizacije in vodovoda. Na mestni občini so nam na vprašanje, zakaj dela stojijo, odgovorili, da je vzrok smrt izvajalca Stanislava Vidica, a da jih od prejšnjega torka nadaljuje drug izvajalec in da bodo končana predvidoma do konca prihodnjega meseca.

Pločnik le ob dvorani

Iz pisma bralke je razbrati, da v Stopičah ob izgradnji dvorane pričakujejo tudi pločnik za varno pot v šolo in prenovo ceste, ki so jo, kot je povedala bralka, pred okoli 40 leti prebivalci zgradili sami.

Nov pločnik je predviden samo na območju novozgrajene telovadnice, cesta proti Dolžu bo vzpostavljena samo v prvotno stanje, pločnik in prenova ceste pa nista predvidena,” so nam povedali v kabinetu župana Alojzija Muhiča. Kot so dodali, bo kljub gradnji, ki naj bi bila končana 16. septembra, poskrbljeno za varen dostop otrok v šolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.