Slovenija
17 ogledov

Občina bo dala za vodo

Tržič, bazen, kopanje Iztok Golob
Tržiški bazen. Stroške obratovanja bodo krili najemnik, občina in lastnik.

Kopanje. Letošnja kopalna sezona tržiškega bazena se je – kljub negotovosti še v začetku junija – uradno začela. Najemnik, občina in lastnik so se dogovorili, da bodo skupaj krili stroške obratovanja; vsak bo prispeval nekaj. "Občina bo krila vodo in komunalne storitve, najemnik je pripravil prostore, bazen in zagotovil osebje, nekaj bo prispevalo Splošno športno društvo (SŠD) Tržič," je dejal Andrej Kavar, predsednik SŠD Tržič.

Za otroke

Prispevek občine je blizu dva tisoč evrov, je povedal župan Borut Sajovic. "Najemnik nam je pokazal, da je bilo lani okrog 1.600 evrov minusa iz poslovanja. Prosil nas je za minimalno pomoč," je dejal, prepričan, da tudi brez tega bazen lahko preživi. "Je pa podpisane dogovore treba spoštovati. Tako kadar je plus, kot kadar je minus," je poudaril, sicer zadovoljen, da je med obiskovalci veliko otrok.

Verjetno zadnja sezona

Najemnik Zoran Kabič po štirih dneh obratovanja upa, da bo obisk v nadaljevanju še nekoliko večji. Sanitarna inšpekcija je ugotovila, da so pogoji za obratovanje izpolnjeni. "Zdaj potrebujemo samo še dva meseca lepega vremena," je dejal in namignil, da je letošnja sezona verjetno zadnja.

Podobno je dejal župan. "Občina ima izbranega projektanta, ki bo delal idejno zasnovo za nov pokrit bazen in letni kulturnoprireditveni center. Obljubo ljudem o obnovi bomo počasi, a zagotovo udejanjili," je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.