Slovenija
4054 ogledov

Občina SDS očita zavajanje občanov

Janez Janša Vlada RS
SDS očitajo, da se kiti s tujim perjem.

Mestna občina Slovenj Gradec je na sedež Slovenske demokratske stranke (SDS) posredovala uraden dopis, v katerem je opozorila na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju.

Ti so bili namreč s strani SDS predstavljeni kot njihovi lastni projekti, čeprav so financirani tako s sredstvi občinskega proračuna kot tudi s sredstvi Republike Slovenije in evropskih skladov. Občina je zato stranko pozvala, "da v duhu korektne obveščenosti javnosti o načinu financiranja projektov, sofinanciranih iz občinskega proračuna, državnih davkoplačevalskih sredstev in iz evropskih skladov, takšne oglase umakne z družbenih omrežij". 

SDS je s svojo potezo razburil tudi številne občane, ki so pozvali občino, naj se odzove na sporna oglasna sporočila. "Prosim za razlago Mestno občino Slovenj Gradec, in sicer: 1) kaj je pripomogla SDS na lokalni ravni pri projektu novega bazena in 2) koliko sredstev je prispevala SDS k temu projektu? V primeru, da od omenjenih ne prejmemo odgovora, predvidevam, da podpirate takšne oglase," je denimo napisal eden od uporabnikov Facebooka.

V stranki SDS se na poziv še niso odzvali, prav tako v času nastanka članka oglasa še niso izbrisali. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • Avatar Leon
    Leon 08:02 09.april 2022.

    Največja ruska banka Sberbank in madžarsko-ameriški nepremičninski investicijski sklad Indotek sta podpisala pogodbo o nameri prodaje 44-odstotnega deleža Sberbank v skupini Fortenova, pod katero spada tudi največji slovenski trgovec Mercator. Indotek, ki upravlja več kot tri milijarde evrov premoženja, je ...prikaži več v večinski lasti enega najbogatejših Madžarov Daniela Jellinka, ki je poslovno blizu Viktorju Orbanu. https://necenzurirano.si/flashnews#fn1280

  • LukaMB 02:56 08.april 2022.

    SDS se kiti s tujim perjem pravijo. Še en minus zakaj ne bi glasoval za njih.

  • mirror 17:08 07.april 2022.

    Vsaj projekt je financiran tudi iz evropskih sredstev. Črpanje evropskih sredstev levičarjem nikoli ni šlo od rok, ker se jih ni dalo preusmeriti v druge namene. Zato levičarjev nikoli niso zanimale ta evropska sredstva in jih tudi niso črpale. Ta ...prikaži več vlada je počrpala od vseh vlad največ evropskih sredstev, zato ima pravico do samohvale, ker so se projekti začeli uresničevati. Levico pa tradicionalno spet razjeda zavist.