Slovenija
42 ogledov

Oblak regulira vstop k Virantu

Gregor Virant je prepričan, da je v Brezovarjem primeru šlo za navzkrižje intere
1/3
Žurnal24 main
V Ljubljani so ustanovili stranko Lista Gregorja Viranta.

Ustanovni kongres stranke Gregorja Viranta, s katero se bo podal na predčasne volitve, pravkar poteka v Ljubljani. Potrdili bodo volilni program in statut ter izvolili vodstvo stranke.

Ob vhodu v stavbo, kjer poteka kongres, smo opazili Lea Oblaka. Oblak, predsednik uprave radijske mreže Infonet Media, stoji ob vhodu in regulira vstop.

Virant in njegovi podporniki so danes ustanovili stranko Državljanska lista Gregorja Viranta, s katero se bodo podali na prihajajoče parlamentarne volitve. Za predsednika stranke so na ustanovitvenem kongresu pričakovano izvolili – Gregorja Viranta.

Tudi oni še iščejo svoje "imenitne kandidate"

Virant je v uvodu pojasnil, da se je ideja za akcijo rodila v glavah štiričlanske skupine, torej njega, Rada Pezdirja, Marka Pavlihe in Janeza Šušteršiča. Potreba za akcijo je bila po njegovih besedah v zraku že dolgo časa, saj veliko državljanov na volitvah nima prave izbire.

Vnovič je poudaril, da jim je dovolj delitve na leve in desne, teorij zarot in drugih negativnosti, ampak bi radi dosegli profesionalno in učinkovito vodenje države ter politiki vrnili ugled.

Danes, 12 dni po dokončni odločitvi za vstop v volilno tekmo, Virant ugotavlja, da so v tem času postavili močan volilni štab, in sicer brez kapitalskega zaledja, da so oblikovali program in našli nabor "imenitnih kandidatov". V tem času so se po Virantovih besedah na javnomnenjskih anketah dvignili na drugo mesto in naj bi vodečim dihali za ovratnik. Medtem so se odločili za ustanovitev stranke, saj so pristaši hitrih in učinkovitih odločitev. Virant je še napovedal, da se bodo zmanjševanja stroškov v javni upravi lotili na "inteligenten način"

"Če nam je v 12 dneh uspelo vse to, kaj vse nam lahko uspe v enem ali dveh vladnih mandatih," sprašuje Virant, ki sicer še napoveduje, da bo po volitvah njihova prioriteta upravljanje države, ne pa stranke.

Za podpredsednika stranke so člani kongresa izvolili Janeza Šušteršiča.

Komentarjev 3
  • gec 06:12 22.oktober 2011.

    mirko,lider bo,lider bo,lider bo,lider bo jankovič...

  • mirko 22:35 21.oktober 2011.

    Jankovič lahko dobi v celotni sloveniji (Ljubljana ni celotna slovenija!!!), največ 5% glasov. Bo pa boj med Virantom in Janšo zelo izenačen. Janša ima slabo stran, ker je preveč obremenjen z preteklostjo in preveč kritizira svoje nasprotnike. Virant je pa ...prikaži več še velika neznanka ampak je novi bodoči lider v slovenskem političnem prostoru in ima to prednost pred janšo, da ni obremenjen z preteklostjo. Janšo bodo volili izključno desni, do čim bo Virant dobival glasove iz obeh strani. Mislim, da se bo na koncu tehnica prevesila na Virantovo stran. Janša bo za njim zaostajal par procentov. Vsi ostali bodo daleč od zadaj.

  • Semiška Ohcet 21:26 21.oktober 2011.

    OOOOOOOo Jankovićev brezplačnik deluje s polno paro. Virantu ste namenili celih 1500 znakov. Me zanima, ali boste Jankoviću jutri isto toliko.