Slovenija
18 ogledov

Očetu koroške deklice podaljšali pripor

Žurnal24 main
Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu je zoper očeta koroške deklice vložilo obtožnico. Svetovalnica Akcija! napoveduje razkritje dokazov, ki niso bili upoštevani.

Senat okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je po vložitvi obtožnice očetu zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšal pripor za dva meseca, je za STA pojasnila predsednica Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu Marija Krebl. Očetovo zahtevo za predodelitev deklice njemu je sodišče zavrnilo, je še povedala. Obravnava v tem primeru je sicer potekala 16. avgusta.

V Svetovalnici Akcija! so takšno odločitev sodišča pričakovali. "Tožilstvo vodi postopek brez enega konkretnega dokaza in sodišče ne upošteva dokazov, ki jasno dokazujejo, da oče deklico ščiti," je zapisal Matic Munc. Zaradi "nevzdržnega stanja" so se odločili, da bodo javnosti "predstavili konkretne dokaze, ki niso bili upoštevani". Ob tem je še dodal, da se zavedajo tveganja, da bodo razkrili "osebne podatke vpletenih" in da bodo s prikazom dokumentacije določene ljudi "šokirali".

Oče deklice trdi, da jo je spolno zlorabljal njen dedek po materini strani. Zaradi tega kljub pravnomočni odločitvi sodišča deklice ni želel predati materi. V priporu je že od 23. junija letos. Deklica je medtem neznano kje že od marca letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.