Slovenija
4901 ogledov

Očitki SDS-a Golobu glede krepitve javnega zdravstva

SDS Saša Despot
Po včerajšnjem koalicijskem vrhu se je danes oglasila še SDS.

V opozicijski SDS po koalicijskem vrhu, posvečenem reševanju razmer v zdravstvu, pričakujejo, da bo časovnica ukrepov jasna in realna, zadani datumi pa pri izvedbi tudi upoštevani. Hkrati napovedujejo, da so ob tem vedno pripravljeni podpreti dobre rešitve, ki bi resnično prinesle rezultate.

V SDS so sicer danes poudarili, da ocene dogovorov, sprejetih na včerajšnjem vrhu koalicije na Brdu pri Kranju, ne morejo podati, saj uradno niso seznanjeni s številkami in predlogi, o katerih so se pogovarjali koalicijski partnerji.

Očitki Golobu

Glede na to, da se je koalicija seznanila z analizo stanja zdravstvenega sistema, pa pričakujejo jasno časovnico reševanja nakopičenih težav v zdravstvu. Ob tem so premierju Robertu Golobu očitali, da je včeraj znova govoril o širokem konsenzu, a pri tem ni omenjal opozicije.

Golob je sicer po koalicijskem vrhu dejal, da bodo iskali konsenz med tistimi, ki delijo iste vrednote, to pa je krepitev javnega zdravstva. V odgovoru na vprašanje o iskanju konsenza pa je med drugim dejal še, da se desnosredinske vlade reform ne lotevajo, o njih pa govorijo, ko so v opoziciji.

Zahtevali izredno sejo

V SDS so sicer danes spomnili še, da je njihova poslanska skupina zahtevala sklic izredne seje DZ na temo katastrofalnih razmer v zdravstvu. Ta bo potekala prihodnji teden, poslanci pa bodo na seji obravnavali več predlogov priporočil, ki so jih pripravili v SDS. 

Z njimi bi med drugim vlado pozvali, da v 30 dneh pripravi zakon o interventnih ukrepih za reševanje trenutnih razmer v zdravstvu, predlog novega plačnega sistema v zdravstvu in predlog za odpravo plačnih nesorazmerij v vseh ostalih delih javnega sektorja ter ponovno uvede sistem referenčnih cen na področju nabave medicinskega materiala.

zdravstvena kartica Zdravje Golob napovedal novo zdravstveno zavarovanje vlada Roberta Goloba, vrh koalicije, Brdo pri Kranju koalicijski vrh Slovenija Golob: Stanje je slabše, kot si kdor koli v državi misli

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
 • Avatar pantani
  pantani 07:52 20.januar 2023.

  Evo ga,spet on!!! Boji se,da ga bodo dobili z roko v marmeladi,zato pa cvili kot pes!!!

 • ižanc 05:33 20.januar 2023.

  od prvega dne nastopa nove vlade Roberta Goloba, se sds in njegovi mediji trudijo vreči to vlado. Nič ni dobro, vse kar naredi je zanič. Zelo komstruktivna opozicija.Končno je nekdo začel z reformami bravo Golob.

 • Avatar Antikrist3
  Antikrist3 18:58 19.januar 2023.

  Katastrofalne razmere v zdravstvu so rezultat fašistične SĐS vlade!