Slovenija
28 ogledov

Od 52 prodali le dve stanovanji

celovški dvori Anže Petkovšek
Stečajni upravitelj Klenovšek bo verjetno aprila dal v prodajo 350 stanovanj po približno enakih cenah kot prvih 52.

Štiri ponudbe za nakup stanovanja v Celovških dvorih je v prvem krogu zbiranja ponudb dobil Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada AM. Le dve sta bili popolni, je pojasnil in dodal: "S tema ponudnikoma bomo poskušali ta teden skleniti pogodbi za nakup dvo- in dvoinpolsobnega stanovanja."

Kupci čakajo na nižje cene

Klenovšek je glede na število ogledov – v sedmih tednih jih je bilo okoli 70 – in glede na zanimanje pričakoval več ponudb: "Zdi se mi, da ni sorazmerja med interesom, ki je bil, in številom ponudb. Kot kaže, kupci pričakujejo, da se bodo cene nepremičnin v kratkem znižale; mislim, da je to glavni razlog, da tisti, ki imajo namen kupiti stanovanje, še čakajo in v prvi fazi niso oddali ponudbe."

Nižjih cen ne bo

Kljub temu nižjih cen v tem trenutku ne predvideva, ker meni, da je treba vsa stanovanja v Celovških dvorih, ki so del stečajne mase, vsaj v prvem krogu ponuditi pod enakimi pogoji. Predvidoma aprila bo dal v prodajo cel paket s približno 350 stanovanji, vendar mora prej še sodišče izdati sklep o prodaji. Tudi za to fazo je stečajni upravitelj izbral zbiranje ponudb in ne dražbe.

V prvem krogu je sicer Klenovšek ponudil 52 stanovanj, od garsonjer do štirisobnih. Izhodiščna cena za najcenejšo garsonjero, veliko 30 kvadratnih metrov, je bila 104 tisoč evrov, za najdražje trisobno stanovanje pa 340 tisoč evrov, čeprav je veliko “le” 80 kvadratnih metrov, medtem ko ima 106 kvadratnih metrov lože, zimskega vrta in terase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.