Slovenija
11 ogledov

Odprli so prvi odsek

Ob uradnem odprtju pešpoti so pohodnikom prikazali, kako so nekoč prali perilo. Žurnal24 main
Odsek med Mirno Pečjo in Zijalom so uredili. Na vrsti odseka proti Trebnjemu in Novemu mestu.

Člani mirnopeškega turističnega društva so se že pred leti domislili, da bi Trebnje in Novo mesto povezali s skupno pešpotjo ob reki Temenici. Tako je stekel projekt Pot Temenica, ki pa se je zaradi nekaterih težav, na primer umeščanja avtoceste v prostor, nekoliko zavlekel, je pojasnil Jože Barbo, predsednik Turistične zveze Dolenjske in Bele krajine, sicer tudi pobudnik projekta. Mirnopečanom pa je letos le uspelo urediti tri kilometre dolg odsek med Mirno Pečjo in Zijalom.

Perišča kot zanimivost
Pot je večinoma speljana ob Temenici, deloma tudi ob bližnjem gozdu, je povedala Ladislava Rupena, podpredsednica mirnopeškega turističnega društva. Hitrejši pohodniki jo lahko prehodijo v pol ure, počasnejši pa v 45 minutah. "Ob poti je veliko zanimivosti, ki smo jih označili tudi s tablami," je izpostavila. Mednje zagotovo spadajo perišča, ki jih je na Temenici kar veliko. Ob odprtju poti so pohodniki spoznali dve, in sicer eno pri Mirni Peči, imenovano Na ulcah, in drugo pod Biško vasjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.