Slovenija
18447 ogledov

Odredba ministrice bo razveselila marsikatero družino

Denar, štetje denarja
Izplačila. Odredba ministrice za delo bo razveselila marsikatero slovensko družino z otrokom, ki prejema štipendijo.

Tudi na portalu Žurnal24.si smo že pročali, da se je s 1. oktobrom vzpostvila nova organizacijska struktura centrov za socialno delo, zaradi česar v prvem tednu oktobra zaposleni na CSD-jih niso mogli dostopati do informacijskega sistema centrov za socialno delo (ISCSD).

denar bankovci štetje denarja Zamude Slovenija Zamude predvsem pri štipendijah

Glede na to, da je bilo letos tako manj časa za odločanje, je bilo posledično oktobra izvedenih tudi manj izplačil štipendij, kot v primerljivem obdobju lani. "Zaradi manjšega števila izplačanih štipendij v mesecu oktobru je ministrica mag. Ksenija Klampfer odredila dodatni termin za obdelavo in izplačilo državnih in Zoisovih štipendij, na katere bi morali vlagatelji sicer počakati do 9. novembra," so danes sporočili z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Dodatno izplačilo bo v petek, 26. oktobra, izplačane pa bodo vse štipendije, o katerih bodo centri za socialno delo ter Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS odločili do 22. oktobra do 12. ure.  

Od zadnje obdelave za izplačilo štipendij v oktobru je bilo v sistemu že potrjenih 6.857 odločb za dijake in 1.430 za študente, ki bodo zagotovo prejeli izplačilo 26. oktobra. Naslednje izplačilo po rednem terminskem planu bo 9. novembra. 10. oktobra je medtem štipendije že prejelo 16 tisoč dijakov.

CSD Šiška Sistem na tleh Slovenija Do konca leta brez subvencij za vrtce, državne štipendije, ... Ministrstvo miri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Janci13 10:59 18.oktober 2018.

    ....tisti, ki jim center za socialno delo ne bo uspel izdelati odločbe v oktobru - in teh bo glede na stanje na centrih verjetno ogromno (če so šele zdaj obdelane vloge iz avgusta) - pa bodo dobili štipendijo za oktober ...prikaži več nakazano 10.12.?? Predvsem zelo ne fer do študentov štipendistov, da bodo v tako neenakopravnem položaju.

  • Janci13 10:55 18.oktober 2018.

    Kaj to pomeni, da bodo študentje dobili v oktobru dve štipendiji?? Eno so dobili 10.10. za september, še za preteklo šolsko leto, eno bodo dobili 26.10., a novembra pa nobene?? In to pomeni, da bodo dobili študentje štipendijo za oktober ...prikaži več v treh rundah - tisti, katerim bo center za socialno delo uspel izdelati odločbo do 22.10, bodo dobili 26.10., tisti, ki jim bo center izdelal odločbo malo kasneje, bodo dobili ob rednih nakazilih 9.11.,...