Slovenija
90 ogledov

Odrejen nadzor v prometni policiji

Žurnal24 main
Tarča nadzora naj bi bil poveljnik enote za nadzor prometa Mladen Lončar.

Lansko divjanje Katarine Kresal po primorski avtocesti bo dobilo epilog, pravijo neuradni viri. Vendar ne bo kaznovana ministrica v odstopu, pač pa poveljnik enote za nadzor prometa Mladen Lončar.

Spomnimo: lani marca so prometni policisti zaustavili avto, ki je vozil 166 kilometrov na uro. V njem je bila notranja ministrica Katarina Kresal. Vozil jo je službeni voznik. Informacije so takrat pricurljale v javnost, zaradi tega pa naj bi zašel v težave Lončar. Dokazati mu sicer niso mogli ničesar spornega, pred kratkim pa naj bi se pri njegovi zamenjavi osebno angažiral generalni direktor policije Janko Goršek.

Zoper Lončarja naj bi bili tudi nekateri celjski policijski sindikalisti. Lončar naj bi bil moteč, ker je vztrajal, da policisti tehtajo tovornjake vseh avtoprevoznikov, nekateri policisti pa naj bi se temu uprli in zagovarjali, naj ne tehtajo tovornjakov nekaterih sponzorjev.

In kaj pravijo na policiji? "Generalna policijska uprava je bila seznanjena o domnevnih nepravilnostih pri vodenju in slabih medsebojnih odnosih v Specializirani enoti za nadzor prometa, zaradi česar je generalni direktor policije odredil, da se opravi strokovni nadzor nad delom enote. Morebitni ukrepi bodo sprejeti na podlagi ugotovitev nadzora, ki jih bo po zaključenem nadzoru posredovala nadzorna skupina."

Komentarjev 2
  • albert 18:58 11.avgust 2011.

    Žurnalovci,ko boste,če boste kdaj pisali o nekom,ki je pošten,etičen in,da je naredil nekaj dobrega za ljudi vas peljem na sponzorsko pivo!

  • suzana.kos 16:33 11.avgust 2011.

    kakšne sponzorje pa naj bi policisti imeli? o čem vi to?!! in da se nekateri policisti upirajo navodilom pri delu, da je zakon enak za vse. banana republika