Slovenija
15 ogledov

Odstop menda zahtevala NLB

Dušan Črnigoj Anže Petkovšek
Primorje. Po 27 letih sestopil prvi mož.

Odhod. Dušan Črnigoj je odstopil z mesta prvega moža ajdovskega gradbinca; zapušča ga v dolgovih, ki dosegajo okoli četrt milijarde evrov. Podjetju je davčna uprava zaradi neplačevanja DDV blokirala transakcijske račune, delavci pa po izplačilu prve polovice v preteklem tednu še čakajo na drugi del avgustovske plače in regres. Neuradno je slišati, da naj bi Črnigojev odhod zahtevala ena od petih bank upnic, NLB, na njegovem mestu pa naj bi bančniki želeli videti Marjano Novak iz Rimskih term.

S sindikati naj bi se s preostankom vodstva podjetja sešli danes, do njih pa je že prišel program odpuščanja; za zdaj je odveč 211 delavcev, zasedeno pa imajo le polovico gradbenih zmogljivosti.

Ni plačeval, a imel profit

Zanimivo je, da je družba lani izkazala 7,6 milijona evrov čistega dobička, kar 84 odstotkov več kot predlani, čeprav se je povpraševanje po gradbenih storitvah lani vse leto zmanjševalo. Večina dobička je šla za dividende, torej lastnikom oziroma vodstvu s Črnigojem na čelu, ki je pred leti izvedlo menedžerski odkup 
podjetja.

Komentarjev 1
  • privat 17:24 05.oktober 2011.

    in kaj potem...kdo pa bo naredil red v tej državi?? Tito je umrl v letu 1980..halo