Slovenija
9681 ogledov

Odvetnik Miha Kozinc, ki zastopa hrvaške ribiče, odsvetuje potovanje v Slovenijo

"Plačani smo po odvetniški tarifi," poudarja Miha Kozinc. (Foto: Jure Tomc) Žurnal24 main
Odvetnik Miha Kozinc hrvaškim ribičem, ki so dobili kazni, odsvetuje potovanje v Slovenijo.

Hrvaške ribiče, ki jim je slovenska policija zaradi ribarjenja v slovenskem morju napisala kazni, bo zastopal Miha Kozinc, nekdanji pravosodni minister, predsednik odvetniške zbornice in zaupnik Janeza Drnovška.

Za Večernji list je povedal, kako so našli prav njega in da on, če bi bil hrvaški ribič, ki je dobil položnico, ne bi potoval v Slovenijo.

"Hrvaški pravosodni minister je poklical predsednika hrvaške odvetniške zbornice, ta pa mene, saj sem bil devet let predsednik slovenske odvetniške zbornice," je Kozinc pojasnil, kako so prišli do njega.

Na vprašanje, ali se morajo hrvaški ribiči bati potovanja v Slovenijo, pa je dejal: "Časi so taki, da si ne upam reči ne da, ne ne. Ne morem jim povsem mirno svetovati niti, da naj gredo, kaj pa če, bognedaj, pride do kakšnega incidenta." Na dodatno vprašanje, ali bi on na njihovem mestu potoval, pa je dejal, da ne bi. Tega sicer ribičem, ki so ga pooblastili za zastopanje ni rekel, saj se o tem niso pogovarjali. 

Zakaj bi ga bilo tako zelo strah potovati v Slovenijo, saj kazni, če bo vložil zahtevo za sodno varstvo, še dolgo ne bodo postale pravnomočne in izvršljive, ni pojasnil. 

Drnovškova šala o slovenskem morju

Povedal je še, kdaj je prvič slišal, da bi Drnovšek povedal kaj zares duhovitega. 

Hrvaški predsednik Zlatko Mateša in Janez Drnovšek sta se srečala in stala na terasi vile Primorka na slovenski obali. Mateša je pogledal proti morju, pokazal z roko in dejal: "Dobro, ali je to ta zaliv," misleč na Piranski zaliv. "Ne, mi imamo dva zaliva," mu je z samoironijo dejal Drnovšek.

O tem, da spada med težkokategorne odvetnike, pa je Kozinc odvrnil, da morda le po kilogramih.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • stary1 11:22 04.februar 2018.

    Piranski zaliv na pola in mir,, Mater so toti smrdljivi slovenski komunisti požrešni,,,Še Janšev drek bi požrli,, tak so požrešni

  • stary1 11:20 04.februar 2018.

    Dragi moji bralci ;;pozdravlja vas Miha

  • motorka57 09:52 04.februar 2018.

    ...prvo kot prvo,bi se morali teritorjalci takrat,ko so prišli na mejo h kamnolomu postavit na svoje in vztrajat,ne da jih je ena kmetijca nahrulila in so se umaknili na Dragonjo in hrčki so naredili po svoje,Normalno,zdaj se pa držijo zatečenega ...prikaži več ,kot da je bla ta meja že določena.Ko smo se "ženili" z državo SHS smo v državo prinesli celo Istro z otokoma Krk in Cres. 100 let kasneje,kje smo,da od drugih stvareh ne govorim,sami problemi in težnje po sosedovim ...