Slovenija
9781 ogledov

Odzivi politike ob zmagi Pivčeve nad Erjavcem ekspresni

Marjan Šarec Profimedia
Šarec že nagovoril novo predsednico DeSUS-a.

Predsednik vlade in LMŠ Marjan Šarec je novi predsednici DeSUS Aleksandri Pivec že izrekel "iskrene čestitke za prepričljivo zmago". Na Twitterju ji je zaželel uspešno delo v stranki, predvsem pa tvornega sodelovanja v koaliciji. "Zahvaljujem se tudi dosedanjemu predsedniku Karlu Erjavcu za delo, ki ga je opravil," je dodal.

Karl Erjavec Slovenija Erjavec: "Ne želim, da bi stranko vodil nekdo, ki mu je le za karierno napredovanje"

Čestitke novi predsednici DeSUS so preko Twitterja sporočili tudi v drugih koalicijskih partnericah. "Verjamem v dobro sodelovanje in uspešne skupne projekte v korist države in v dobro državljank ter državljanov," je zapisal predsednik SD in DZ Dejan Židan.

DeSUS | Avtor: Anže Petkovšek Novo izvoljena predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec. Anže Petkovšek

DeSUS Analiza Slovenija "Kralj je mrtev, naj živi kraljica!"

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek ji je zaželel veliko odločnosti in uspešno delo pri vodenju stranke. "Veselimo se prihodnjega tvornega sodelovanja! Ob tem tudi zahvale Karlu Erjavcu za skupno delo, sodelovanje in trud v dveh koalicijah," so zapisali v SMC.

"Uspelo ji je nepredstavljivo"

"Verjamem, da bomo dobro sodelovali in skupaj naredili še veliko za naše upokojence," je v čestitki zapisala predsednica SAB Alenka Bratušek.

DeSUS | Avtor: Anže Petkovšek Novo izvoljena predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec. Anže Petkovšek

DeSUS Slovenija Pivčeva slavi, Erjavec odstopa kot obrambni minister

Pivčevi je čestital tudi predsednik NSi Matej Tonin. "Vesel sem predvsem vaših napovedi, da se še bolj resno lotite problemov, ki tarejo starostnike. Lepo vabljeni k podpori zakona za zmanjšanje čakalnih vrst in krepitev javnega zdravstva," je zapisal na Twitterju.

Predsednik DS Alojz Kovšca pa je ob čestitki zapisal: "Uspelo ji je doslej nepredstavljivo ...".

ANALIZA: ERJAVEC JE VEDEL, DA BO IZGUBIL

Ministrica Aleksandra Pivec je na kongresu DeSUS v Ljubljani po napetem boju za vodenje stranke premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca, ki je stranko vodil od leta 2005. Pivčevo je podprlo 143 delegatov, Erjavec je dobil 80 glasov. Borut Stražišar je prepričal osem delegatov.

DeSUS | Avtor: Anže Petkovšek Novo izvoljena predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec. Anže Petkovšek

DeSUS Pivec : Erjavec Slovenija Kaj sta pred glasovanjem obljubila kandidata za vodenje Desus-a?

Erjavec je po porazu v tekmi za predsednika DeSUS napovedal odstop z mesta ministra za obrambo. "Kdaj bom odstopil, še ne vem, ampak bo to zelo hitro," je napovedal Erjavec, ki je stranko vodil od leta 2005. Kot je dejal, ostaja član DeSUS.

Komentarjev 10
  • matermila 22:29 19.januar 2020.

    "Zahvaljujem se tudi dosedanjemu predsedniku Karlu Erjavcu za delo, ki ga je opravil," je dodal.....Je pa Šarec res pravi komik,Korl se joče,ovi pa ga še zajebava.

  • Kmodri 16:41 19.januar 2020.

    Tako je, odšel klovn, prišla klovnesa. Slo. politika je polna amaterjev, imitatorjev, totalnih revolucionarjev. Tako kot pesem Perota Lovšina.

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 09:41 19.januar 2020.

    [ Predsednik vlade in LMŠ Marjan Šarec je novi predsednici DeSUS Aleksandri Pivec že izrekel "iskrene čestitke za prepričljivo zmago". ] Prav tako pa je pozabil na svoje visoko postavljene standarde ( zloraba bolniškega staleža, afera mešano meso, afera SRIPT ...prikaži več prav tako pa lahko dodam še puranovo meso ).