Slovenija
1023 ogledov

Operaterji omogočajo brezplačne klice

Kijev eksplozija Epa
Operaterji omogočajo brezplačne klice v Ukrajino

Telekomunikacijski operaterji A1, Telemach, Telekom Slovenije in T2 so se odločili, da bodo v luči ruske invazije na Ukrajino za lažjo komunikacijo z znanci v napadeni državi uporabnikom omogočili brezplačne klice.

Janez Janša Vojna v Ukrajini Slovenija Janša objavil svoj načrt za zmago "v vojni za Evropo"

"A1 Slovenija se je v znak podpore Ukrajini in njenim prebivalcem v težkih časih odločil, da svojim uporabnikom omogoči brezplačne klice iz mobilnega in fiksnega omrežja na vsa mobilna in fiksna omrežja v Ukrajini, ter brezplačne klice in prenos podatkov na mobilnem omrežju v Ukrajini naslednji mesec dni. S tem želi pomagati Slovencem v Ukrajini, njihovim sorodnikom v Sloveniji in sorodnikom prebivalcev Ukrajine v Sloveniji, da ostanejo v stiku s svojimi bližnjimi in si ne delajo nepotrebnih skrbi s stroški, " so na primer sporočili iz A1 Slovenije. 

Černobil ob zavzetju ruske vojske 24. februarja 2022 Ukrajina Svet Kolikšna je nevarnost iz Černobila? Pojasnjuje slovenski strokovnjak.

Za podobno gesto so se odločili tudi pri Telemachu. "Do 10. marca pri Telemachu omogočamo brezplačne klice iz mobilnih in fiksnih omrežij na vsa mobilna in fiksna omrežja v Ukrajini," so zapisali na Facebooku

Ruska vojska se skozi Belgorod premika proti Ukrajini. Vojna Svet Ukrajina prosi za pogajanja, takšen pogoj so postavili Rusi

Da bodo uporabnikom olajšali komunikacijo s prijatelji, znanci, sorodniki in sodelavci, bodo brezplačne klice iz mobilnega in stacionarnega omrežja v Ukrajino do 10. marca omogočili tudi v T2. "Kako pomembna vrednota je mir, se zavedamo šele, ko je ta pravica grobo kršena," so zapisali. 

"Ostanimo povezani s prijatelji, sorodniki, znanci," so zapisali tudi v Telekomu Slovenije, kjer bodo brezplačne klice omogočali do 15. marca.

Komentarjev 1
  • Naklonsky 15:11 28.februar 2022.

    Pohvalno. Tudi Musk omogoča brezplačne i-netne povezave preko svojega satelita nad Ukrajino.