Slovenija
351 ogledov

Opolnoči začne oddajati Nova24TV

Uroš Urbanija Saša Despot
Opolnoči začne oddajati televizija Nova24TV, ki jo je lani spomladi napovedal prvak SDS Janez Janša.

Program bo mogoče spremljati preko vseh kabelskih operaterjev, kmalu pa tudi preko anten. Programska shema bo temeljila na novicah, brez filmov in razvedrilnih oddaj.

Televizija Nova24TV bo vsake pol ure predvajala novice, vmesni čas bodo zapolnili posnetki tistega dne. Krajši, približno desetminutni informativni oddaji bosta na sporedu ob 13.30 in 17.30. Ponudili bosta novinarske prispevke o aktualnih dogodkih doma in po svetu, dogodke v kulturi in športu, sledile bodo prometne informacije in vreme.

Tretja informativna oddaja Tema dneva bo ob 19.30. V njej bo novinar z gosti razpravljal o glavnem dogodku dneva. Enkrat tedensko ob 21. uri načrtujejo tudi oddajo Hobotnica, ki bo po napovedih ustvarjalcev Nove24TV "razkrivala skrivnosti vplivnih stricev in nečakov". Ob sobotah bo posebna informativna oddaja Pregled tedna, ob nedeljah pa Intervju.

Zvečer pogovorna oddaja

Za vsak teden po besedah koordinatorja projekta in direktorja Nove hiše Borisa Tomašiča načrtujejo posebno oddajo Iz slovenskih občin, ki bo ponudila lokalne novice. Za zvečer ob 21. ali 22. uri je predvidena še pogovorna oddaja, ki se bo lotila splošnih tem, kot sta družinska in socialna problematika. Vodile jo bodo prepoznavne osebe, ki niso novinarji.

Novinarska ekipa Nove24TV je nabirala izkušnje na portalu Nova24TV.si. Vodil jo bo odgovorni urednik Uroš Urbanija, mesto programskega direktorja bo zasedel Tomašič. Televizija ima sicer prostore v stavbi nekdanje občine Bežigrad, kjer domujeta tudi portal in Novi radio, ki za zdaj oddaja le na spletu.

Televizijske oddaje z večjim številom gostov bodo predvajali iz studia VPK na Kranjčevi ulici, ki je v lasti Andreja Kregarja.

Komentarjev 50
  • c1305166 09:44 01.marec 2016.

    To s koli je seveda desničarski spin, laž, manipulacija. Je kdo koga pretepel s koli? Ne. Zdaj pa še cel teden nabijate to po družbenih omrežjih in vsi ponavljate, kot prave ovce, eno in isto sranje. Tako nastajajo vaše "resnice". Vse jasno.

  • KOJAK 08:10 01.marec 2016.

    Zasilno zavoro vedno potegnejo NAVIJAČI Olimpije in Maribora, kadar jih vozijo na tekme... VEDNO in to večkrat.

  • stanekos 07:38 01.marec 2016.

    fuzl, čas je za tabletko...