Slovenija
487 ogledov

Opozicijske stranke vložile interpelacijo

Aleš Hojs Saša Despot
Opozicijske SD, LMŠ, Levica in SAB so vložile interpelacijo ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa.

Zaradi odločitve notranjega ministrstva, ki omogoča koncert hrvaškega pevca hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, so interpelacijo zasnovali v SD, po usklajevanju z drugimi tremi strankami pa so jo danes dopolnili še z nekaterimi drugimi očitki.

Zlasti v Levici in LMŠ so izpostavili še druge očitke na račun ministra za notranje zadeve. LMŠ je spomnila na kadrovanje, tudi zamenjavo v vrhu Nacionalnega preiskovalnega urada. V Levici so opozorili na "vodenje postopkov proti miroljubnim protestnikom, postopke za aktivacijo vojske na meji in podpis pod pismo notranjih ministrov EU glede relokacije beguncev".

Hojsu v interpelaciji očitajo tudi tvite, s katerimi je "policiji javno sugeriral, na kakšen način naj postopa v določenih konkretnih zadevah in na kakšen način naj 'kaznuje' ravnanja določenih posameznikov".

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je že v ponedeljek pojasnil, da je povod za pripravo interpelacije odločitev ministrstva, da ugodi pritožbi zoper vnovično prepoved koncerta Thompsona v Mariboru. To ostaja tudi glavni očitek v interpelaciji.

Hojs: Opozicija me želi ideološko oblatiti

Minister Hojs je v ponedeljkovem odzivu napovedano interpelacijo ocenil kot politično igro, s katero ga želi opozicija "ideološko oblatiti". Kot je poudaril, je večkrat jasno povedal, da so ustaštvo, fašizem, nacizem in komunizem zavržne ideologije.

Na napovedano interpelacijo se je minister odzval že včeraj. "Očitno je, da je ta interpelacija bazirana na ideološki temi in ne na dejstvih. Na interpelacijo bom pripravljen z dejstvi in ne s čustvi. Se mi zdi, da je treba v tej državi začeti operirati z dejstvi in ne z ideološkimi temami, ki so v veliki meri vezana na čustva državljanov," je včeraj dejal minister.

Aleš Hojs Slovenija "Očitno je, da je interpelacija bazirana na ideološki temi, ne na dejstvih"

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 14
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 18:10 09.junij 2020.

    kakšna interpelacija, fafajonke in nitkota? gre samo za manever, saj je že skoraj popolnoma jasno, da bomo izgubili tožbo zaradi nezakonite odpovedi prvega koncerta in to se sedaj poskuša zamegliti. sicer pa slovenija ne potrebuje tega koncerta, ampak to sploh ni tema.

  • mirror 17:15 09.junij 2020.

    Dol z fajonizmom!

  • Avatar MS
    MS 17:04 09.junij 2020.

    Hmmm, če Thompsonov koncert kljub vsemu bo, potem ga je treba kompletirati! Kot predskupina bi lahko nastopil Mešani pevski zbor iz Šentjošta ali baritonist Marko Fink s pesmijo Lojzeta Mava "Moja domovina" ki si jo je domobranstvo izbralo za svojo himno.