Slovenija
12481 ogledov

Opozorilo Arsa

Nevihtni oblaki
Padavine se bodo okrepile, vmes bodo tudi nalivi. Kje najprej?

"Dež se bo danes čez dan okrepil in od zahoda razširil nad večji del Slovenije. Predvsem na jugu bodo vmes tudi nalivi," vreme za današnji petek napovedujejo na Arsu. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, ob morju in na Goriškem do okoli 18 stopinj Celzija.

Izdano je novo opozorilo.

Opozorilo Arsa | Avtor: Arso Arso

Predvsem na Primorskem in delu Notranjske bo po napovedih Arsa do sobote zjutraj krajevno ob močnejših nalivih lahko zapadlo več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter. Na teh območjih je zato tudi možen porast hudourniških vodotokov.

Močnejše padavine z nalivi danes čez dan in v noči na soboto lahko povzročijo tudi hitre poraste in manjša razlivanja rek. To velja za južni in deloma osrednji del države ter Vipavsko, opozarja Arso na svoji spletni strani.

Hitri porasti in razlivanja rek so po napovedi meteorologov verjetnejša v porečjih reke Reke in Ljubljanice. Ljubljanica se bo namreč predvidoma zvečer in v noči na soboto ponovno razlila na najbolj izpostavljeni območjih Ljubljanskega barja. Njen pretok bo po napovedih Arsa v soboto še postopno naraščal.

Zaradi izdatnejših padavin so na jugozahodu verjetne tudi motnje v prometu ter pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Poleg tega so možni tudi zemeljski plazovi.

Gibanje padavin spremljajte na spodnji povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

"Jutri bo do jutra dež večinoma ponehal, najkasneje na severozahodu. Dopoldne se bo na zahodu in v višjih legah delno razjasnilo, drugod se bo večinoma zadrževala nizka oblačnost," napovedujejo vremenoslovci.

Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do okoli 22 stopinj.

V nedeljo bo v zahodni Sloveniji ter v hribih delno jasno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno in povečini suho. V ponedeljek bo v severovzhodnih krajih delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho.

Napoved od 5. do 10. novembra

"Območje visokega zračnega tlaka bo nad vzhodno Evropo, nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem pa bo večinoma ciklonsko območje, ki bo delno vplivalo tudi na vreme pri nas. V spodnjih plasteh ozračja bo prevladoval veter vzhodnih smeri, višje južni do jugozahodni veter. V višinah bo pritekal razmeroma topel zrak," vremensko sliko pojasnjujejo a Arsu.

Nadaljujejo, da bo v ponedeljek in torek pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Tudi v nadaljevanju bodo občasne padavine verjetnejše v zahodni polovici Slovenije, a ni videti večje količine.

Še bo razmeroma toplo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Jesen Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka do sredine novembra Občina Tržič Po ujmi Slovenija Okradli delavce, ki so pomagali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.