Slovenija
71739 ogledov

Padel še en mejnik, Slovenija je rdeča

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Včeraj so s 2932 PCR testi potrdili 509 okužb z novim koronavirusom. V primerjavi s prejšnjo sredo je to 33-odstotna rast števila potrjenih primerov.

Pozitivnih je bilo 17,4 odstotka vseh PCR testov.

14-dnevna pojavnost na sto tisoč prebivalcev je po podatkih covid-19 sledilnika 202,8, kar pomeni, da je Slovenija po kriterijih ECDC postala rdeča, kar se po na zemljevidu, ki ga objavljajo, pokazalo naslednji četrtek. Po podatkih NIJZ je 14-dnevna kumulativna pojavnost okužb na sto tisoč prebivalcev 199, kar je tik pod mejo ECDC. NIJZ namreč iz izračuna izloča tiste, ki nimajo bivališča v Sloveniji. 

V bolnišnicah že več kot sto pacientov s covidom-19

Število hospitaliziranih je preseglo sto, skupaj je v bolnišnicah 105 pacientov s covidom-19, kar je izjemno visoka 18-odstotna rast v primerjavi s sredo. Kar 29 je bilo na novo sprejetih in le 12 odpuščenih, en hospitalizirani bolnik je umrl.

Prav število hospitaliziranih pacientov bo ključen kriterij za nov semafor ukrepov, ki naj bi ga predstavili v ponedeljek. Kakšne bodo mejne vrednosti za posamezne ukrepe in kakšni bodo, še ni znano.

Na infekcijski kliniki, kjer se zdravita tudi mama in dojenček, sicer med okuženimi z delto opažajo nov simptom. 

Tukaj lahko preberete, koliko okužb je uvoženih in kje se ljujdje najpogosteje okužijo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 53
  • Avatar Leon
    Leon 09:44 27.avgust 2021.

    https://necenzurirano.si/clanek/preiskovalne-zgodbe/iz-ukc-maribor-izginila-dokumentacija-obremenilna-za-kirurga-899870

  • Avatar Leon
    Leon 09:41 27.avgust 2021.

    Kako zaupati zdravniški stroki ? https://necenzurirano.si/clanek/preiskovalne-zgodbe/iz-ukc-maribor-izginila-dokumentacija-obremenilna-za-kirurga-899870

  • rd2dmk2 09:37 27.avgust 2021.

    madonca, če bi na cesti imel en teden rdeč rumeno zeleno, naslednji teden pa modro vijoločno rjavo, kako bi to zgledalo ? ampak za kovid se pravila semaforja menjajo, tako da je vedno prav.. sedaj boste še 3 cepili rizične. ...prikaži več pa bo pomagalo ? človeku ki ga boli trebuh, mu ne pomaga ducat cepljenj. njega boli trebuh. in ko ga čez pol leta končno pripeljete bolanega in vročičnega in pozitivnega, ne vpit da cepljenje pomaga.. in da bo potek bolezni lažji. za rano na želodcu, refluks , že ne.