Slovenija
23 ogledov

Pahor ujel Viranta

Borut Pahor Saša Despot
Najnovejša javnomnenjska raziskava prinaša izenačenja strank na tretjem mestu. Pahorjeva SD je ujela Državljansko listo Gregorja Viranta.

Na vrhu je še vedno SDS, ki ima desetodstotnih točk prednosti pred drugouvrščeno Listo Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija. Zanimiv boj se odvija za tretje mesto, kjer sta izenačena SD in Državljanska lista Gregorja Viranta. Parlamentarni prag bi prestopile še stranke DeSUS, SLS in NSi.

Pred parlamentom bi ostale SNS, TRS, SMS - Zeleni, LDS, Zares, Gibanje za Slovenijo, DSD, SEM-Si, Zeleni Slovenije.

Največ pridobila SD in DeSUS

Če rezultate primerjamo z Episcentrovo anketo iz prejšnjega tedna, vidimo, da se obeta višja podpora tako Pozitivni Sloveniji in SD kot tudi DeSUS-u. Slednji sta pridobili štiri oziroma tri odstotke. Dva odstotka je izgubila Virantova lista, ki je padec doživela tudi glede na druge javnomnenjske raziskave, opravljene v tem tednu.

Obeta se visoka udeležba

Volitev bi se zanesljivo udeležilo 58 odstotkov vprašanih. Z verjetno da je odgovorilo 11 odstotkov vprašanih, neodločenih je 18 odstotkov. Z verjetno ne so odgovorili 3 odstotki vprašanih, medtem ko se jih 10 odstotkov volitev zanesljivo ne bo udeležilo.

Komentarjev 4
  • privat 18:51 26.november 2011.

    lorina draga dečva...če boš volila Pahorja mislim da ti nekaj manjka...no ne bom povedal kje.. Pa kaj ni Pahorjev avtobus NAS pripeljal do tukaj?? ...Ja ja sama opravičila...no Pahor(če ni kriv) bi lahko sam odstopil ko je videl da se ...prikaži več mora ukloniti glufijam stoletja.

  • lorina 19:51 25.november 2011.

    Nadaljevanje mojega komentarja, ki je čudežno izginilo: Jaz se tudi sprašujem od kod Janši vse te silne nepremičnine (stanovanji v Ljubljani, hiša pri Velenju, vikend v Trenti), saj ga že 20 let plačujemo davkoplačevalci. Se prav sprašujem pod kakšnimi pogoji ...prikaži več je dobil kredite, najbrž ne po takšnih kot navadni smrtniki. Moti me , da novinarji iščete samo napake Janšinih tekmecev in članov njihovih strank, o Janši in članih SDS, ki imajo nekateri prav tako maslo na glavi, pa najbrž ne upate raziskovati. Pa takšno raziskovalno novinarstvo, to je za v Culukafrijo.

  • lorina 19:37 25.november 2011.

    Javnomnenjske ankete gor ali dol, zaradi mene jih lahko dela sveti Peter, volila bom PAHORJA in SD iz preprostega razloga, ker mislim, da je g. Pahor eden redkih poštenih politikov. Če bi Janša in SDS lahko našli najmanjšo aferico, povezano ...prikaži več z Pahorjem, verjemite, da bi jo že zdavnaj obelodanili in napihnili. G. Pahor ni bil tako slab predsednik vlade, kot nekateri mislite. Čas bo pokazal, da imam prav. Če je bil tako slab in nesposoben, zakaj pa je Janša in SDS samo prepisala reforme, ki jih je predlagala vlada, oni pa rušili, sedaj pa jih ponujajo v svojem programu. Zato, da pa mora Slovenija sedaj plačevati visoke obresti in ji je pdala bonitetna ocena, je kriva predvsem SDS in ne vlada. Pri teh volilnih soočenjih pa me moti tudi to, da se vsi novinarji vtikajo v Jankovičeve otroke in katere nepremičnine ima Jankovičeva družina in kako so prišli do njih. Nihče pa se ne vpraša, če je mogoče tudi Janša svojima odraslima otrokoma dal kakšen denar. Jaz se tudi sprašujem od kod Janši n