Slovenija
15 ogledov

Penko: Gre za krivo ovadbo

BoÅ¡tjan Penko bobo Žurnal24 main
Policija je proti Ivanu Zidarju in Boštjanu Penku vložila kazensko ovadbo. Oba moška je policija junija že priprla.

"Ovadba me ne preseneča. Že po junijski aretaciji sem vedel, da zadeva ne bo ostala brez epiloga," je za zurnal24.si vložitev ovadbe komentiral Boštjan Penko. Zagotovil je, da se ne počuti krivega, ker se je še kot tožilec sestajal z Ivanom Zidarjem: "Že preiskovalni sodnik je ugotovil, da v sestankih ni bilo znakov kaznivega dejanja. Isto je ugotovil tudi pritožbeni senat. Upam, da se policija zaveda, da gre pri ovadbi za kaznivo dejanje krive ovadbe."

Naš sogovornik, ki je v lastno obrambo že "sprožil ustrezne postopke", ni želel ugibati o vzrokih za ovadbo proti njemu: "Ozadje je lahko ali politično ali osebno."

Za ovadbi naj bi se na policiji odločili zato, ker sta se Boštjan Penko kot tožilec in Ivan Zidar kot osumljenec letos poleti večkrat sešla.

Kot je znano, so policisti Ivana Zidarja in Boštjana Penka priprli 29. junija. Zidar in Penko naj bi se takrat sestala, ker naj bi se pogovarjala o prihodnjem sodelovanju, Penko pa naj bi Zidarju ob tem predal kazenski spis o spornem Zidarjevem nakupu nepremičnin v Fiesi. Nekdo znotraj SCT naj bi o sestanku obvestil policiste. Tako Zidar kot Penko sta na policiji preživela 15 ur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.