Slovenija
48 ogledov

Petelinji boji na odplakah

“Očitki so čista laž, želel sem le, da se drži zakonodaje,” je izpostavil Franc Žurnal24 main
Nov upor. Znižali komunalni prispevek, zdaj so v boju za nižjo kanalščino.

"Podobno kot za komunalni prispevek, ki nam ga je skupaj z občani uspelo znižati za 58 odstotkov, bomo poskušali doseči za ceno kanalščine," je v imenu civilne iniciative (CI) Glas ljudstva in svetniške skupine Ljudska alternativa povedal Albert Pavlič

Namesto cene med 1,30 in 1,40 evra za kubični meter porabljene vode, ki jo je potrdil občinski svet in naj bi skupaj z omrežnino, katere višina še ni znana, znašala 1,70 evra, bodo vztrajali pri ceni 0,51 evra za kubični meter.

Iz proračuna, ne denarnic 

"Pričakujemo, da bo razliko pokrila občina iz proračuna, ne pa da jo bodo plačali občani iz denarnic," je poudaril Pavlič. Župan Franc Hudoklin je odgovoril, da so ceno 1,70 evra dosegli s pogajanji, saj je koncesionar najprej ponudil več kot polovico višjo. "Gre za drago investicijo v 20 kilometrih kanalskega sistema z malo priključki, zato se ne moremo primerjati denimo z Novim mestom, kjer je v samo dveh ulicah toliko priključkov kot v vsem Šentjerneju," je pojasnil.

Župan jih je ovadil 

Pavliča, pa tudi Sama Hudoklina, predsednika CI Glas ljudstva, ter še nekatere druge akterje šentjernejskega upora proti komunalnemu prispevku te dni preiskujejo kriminalisti. Da jih je ovadil, je župan Hudoklin potrdil, saj naj bi žalili njega, občinsko upravo in svetnike. "Tudi mi bomo vložili ovadbe za krivo ovadbo," je napovedal Pavlič. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.