Slovenija
12383 ogledov

5-letnika zaklenila v avto, sledil je šok

Otrok v avtu Shutterstock
35-letna mama je odšla na razgovor za službo. Sina je pustila v avtu, kar ga je stalo življenja.

Tragedija v Rusiji. 35-letna Olesia Jeletskova se je odzvala povabilu na razgovor za službo. Ker za svojega 5-letnega sina ni našla ustreznega varstva, ga je peljala s seboj, med razgovorom pa pustila v avtomobilu.

Okna avtomobila je zaprla, v vozilu naj bi bilo okrog 24 stopinj Celzija. Ko se je po opravljenem sestanku mama vrnila do avta, je našla mrtvega otroka. Doživela je živčni zlom, odpeljali so jo v bolnišnico.

policija Vič Slovenija V avtu pustila štiri otroke in šla po nakupih

"Prišel sem v službo in na parkirišču našel objokano žensko in policijo. Kasneje sem slišal, da je v naše podjetje prišla na razgovor za službo in otroka pustila v avtu. Zadušil se je. Pomagati mu ni mogel nihče," je za ruske medije povedal očividec.

Policija primer preiskuje, nesrečne matere niso prijeli. V Rusiji sicer velja v lanskem letu sprejeti zakon, ki prepoveduje puščanje otrok samih v avtu. Najvišja zagrožena kazen za takšno početje je dve leti zapora, piše The Sun.

V lanskem letu je prišlo do več tragičnih primerov mrtvih otrok v razgretih avtomobilih.

* Fotografija je simbolična.

(Foto: Shutterstock) Svet Nov primer smrti otroka v avtomobilu Dober otroški sedež naj bo z vrha lestvice glede na varnost, je enostaven za upo "vik in krik za nič" Slovenija V avtu ga je pustila, ker je ravno zaspal

dezurni@zurnal24.si