Slovenija
12809 ogledov

Pivčeva sklicala krizni sestanek

Vetrolom veter neurje podrta drevesa
Krizni sestanek je napovedan za torek.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki opravlja tekoče posle, Aleksandra Pivec je v luči izrednih vremenskih razmer, zaradi katerih se v gozdovih podirajo drevesa, za torek sklicala krizni sestanek s predstavniki Zavoda za gozdove in predstavniki strokovnih služb ministrstva. Stanje na terenu si bo pozneje ogledala tudi sama.

Kot so zapisali na kmetijskem ministrstvu, se je Pivčeva na izredne vremenske razmere v gozdovih že odzvala z rednim spremljanjem stanja na terenu. Po jutranjem kriznem sestanku se bo na teren odpravila tudi sama.

Na izredne razmere v gozdovih so danes opozorili tudi v Zavodu za gozdove in prebivalcem odsvetovali zadrževanje v njih. Delo in vsakršno drugo gibanje v gozdu je v teh vetrovnih dneh izjemno nevarno, so zapisali in izpostavili, da sta minuli teden pri delu v zasebnem gozdu umrla dva človeka, najmanj dva pa sta se poškodovala.

vreme Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: "Ponovno pišemo o samih ekstremnih situacijah"

Zaradi močnega vetra je danes med 8. in 12. uro za severozahod države Agencija RS za okolje izdala rdeče vremensko opozorilo, v popoldanskih urah pa bo po napovedih vremenoslovcev veter oslabel.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • sam50 09:19 11.februar 2020.

    Kdo ve,če pozna razliko med jelko in borom....

  • jezero 07:53 11.februar 2020.

    Gorenjci jo niso povabili! Ne vabijo Janševe dekle!

  • matermila 07:30 11.februar 2020.

    Po jutranjem kriznem sestanku se bo na teren odpravila tudi sama. Kaj motorko so ji kupili iz proračuna?