Slovenija
8221 ogledov

Pivčeva ne bo odstopila, bi pa pregledala stare račune bivših ministrov

DeSUS, Aleksandra Pivec Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Po ministričinih trditvah dokazi, ki jih je predložila na sestanku, poslanske skupine niso zanimali. Dejala je tudi, da še vedno uživa Janševo podporo.

Kmetijska ministrica in podpredsednica vlade Aleksandra Pivec je v zadnjih tednih deležna precejšnjih očitkov o mešanju službe z zasebnim življenjem. Poslanci stranke DeSUS so ji danes složno predlagali, naj odstopi z mesta predsednice stranke, sicer bodo svetu stranke predlagali nezaupnico.

Aleksandra Pivec Slovenija Jurša: Pivčeva naj nemudoma odstopi

Vsaj zaenkrat ne bo odstopila

A Pivčeva, kot kaže, vsaj zaenkrat ne bo odstopila, saj da je o tem "preuranjeno govoriti". Z odločitvami naj bi bila seznanjena pred nekaj minutami, na izjavi za medije poslanske skupine, zato bodo v kratkem sklicali sestanek vodstva stranke in poslanske skupine. "Ne gre zame, gre za prihodnost stranke," je dejala na današnji tiskovni konferenci. Kot je dodala, je članstvo stranke DeSUS širše od poslanske skupine. 

Kaj se je torej dogajalo na današnjem sestanku s poslansko skupino? Poslanci so pojasnili, da Pivčeva ni uspela razložiti spornih praks, ki so se dogajale v Izoli in na Krasu, sama pa je sestanek opisala precej drugače. "Danes sem prišla s celotno dokumentacijo, prinesla vse račune, vsa pojasnila, a moj občutek je bil, da poslanska skupina teh argumentov ni bila pripravljena sprejeti. Dokazi jih očitno niso zanimali," je dejala in ponovno zatrdila, da ni storila nobenega nezakonitega dejanja. Če bi KPK ugotovil, da je storila prekršek, pa bi odgovornost sprejela, je obljubila.

Še vedno ima Janševo podporo

Povedala je tudi, da ima podporo predsednika vlade. "Z njim sem že govorila, v prihodnjih dneh se bova še enkrat sestala in temeljito pogovorila o zadevah," je poudarila.

Pivčeva sicer ne računa, da bo poslanska skupina spremenila svoje stališče. "Želimo si pogovora, kako v stranki naprej ter odločitev, ki ne bo v dobro posameznikov, temveč stranke," je poudarila. Priznala pa je, da se v času epidemije s poslansko skupino ni redno srečevala. "A takoj po koncu epidemije smo se ponovno sestali in smo se skupaj odločali o stališčih stranke ter o ostalih vsebinskih vprašanjih," je dodala ministrica. Zatrdila je, da je svoj mandat dobila legitimno, v pogovorih s koalicijo pa vedno sledila odločitvam organov stranke. "Tudi odločitev, da gremo iz te koalicije, bi sprejela," je dejala.

Pregled, kdo od ministrov je bil kdaj pogoščen

Na očitke poslanca Roberta Polnarja o tem, da ministrici ni jasno, da mora svoje račune plačati sama, pa je odgovorila: "Naj pristojne inštitucije presodijo, če sem storila kakšno škodo na račun davkoplačevalcev ali podjetij. Zdi se mi sprejemljivo, da se s strani gostiteljev tudi kaj poravna, recimo kosilo, večerjo." Kot je dodala, ni edina, ki ji je gostitelj kdaj plačal kosilo. 

Predlaga, da se za obdobje petih let pregleda, kdo od ministrov je bil kdaj pogoščen ter kdo jim je kdaj plačal kosilo ali večerjo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 74
  • suineg78 07:06 11.avgust 2020.

    Imamo res prvoklasne politike. Krajo opravičuje s krajo.

  • jezero 06:49 11.avgust 2020.

    Desus ni uničila samo ta avša. Ampak-le kje jo je našel Gantar in kaj so hoteli z njo doseči?

  • Avatar Vantistella
    Vantistella 00:34 11.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun