Slovenija
34825 ogledov

Težave s karticami, v trgovine pojdite z gotovino

brezstična kartica Saša Despot
V soboto so imeli številni potrošniki težave pri plačevanju nakupov v trgovinah po vsej državi. S seboj imejte gotovino.

Težave so nastale zaradi izpada omrežja POS, s tem pa so bile otežene transakcije s plačilnimi karticami. Zaradi težav v omrežju POS terminalov, s katerimi upravlja družba za procesiranje plačilnih instrumentov Bankart, so imeli danes številni potrošniki težave pri plačevanju nakupov v trgovinah po vsej državi. V soboto okrog 12.30 je prišlo do večjega izpada na omrežju POS, so potrdili v Bankartu. Težave že odpravljajo, so zagotovili v soboto. 

Nepredvidena tehnična napaka ima vpliv na približno deset odstotkov POS terminalov v Bankartovi mreži. Napako so že locirali ter jo urgentno odpravljajo. Trgovci, na katere napaka vpliva, so bili o tem že obveščeni, so sporočili iz Bankarta.

Kreditna kartica Pozor Slovenija Pozor, nove goljufije s kreditnimi karticami!

Ponekod težave tudi še v nedeljo

A imajo uporabniki težave tudi v nedeljo, saj smo v redakcijo prejeli številne potrditve jeznih uporabnikov, ki niso mogli plačevati s karticami

Konec leta 2016 je bilo v Sloveniji dobra dva milijona kreditnih in skoraj 2,6 milijona debetnih kartic. Bankart na svoji spletnih straneh navaja, da ima v Sloveniji na področju procesiranja kreditnih kartic 32-odstotni tržni delež, na področju procesiranja debetnih kartic pa 80-odstotnega.

Kreditne kartice Od danes naprej Slovenija Konec provizij pri plačevanju s karticami! V Slovenji z zamudo ...
 
Komentarjev 18
  • bojovi 15:16 28.januar 2018.

    Meni je vseeno, enkrat v življenju sem plačal s kartico in mogoče nikoli več, raje vse porihtam v gotovini.

  • dragec 13:15 28.januar 2018.

    Banka Slovenije...?????....

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 21:32 27.januar 2018.

    jebeš kartice, gotovina, dvigneš vse in imaš mir, kdo še zaupa bankam