Slovenija
54 ogledov

"Plačujemo jih davkoplačevalci, služijo pa nam ne"

Sodišče Shutterstock
V sredo bo Zoran Vaskrsić z javnim protestom pred državnim zborom opozoril na odločitev sodišča, da zaradi neplačane položnice za 124 evrov proda njihovo družinsko hišo, njih pa postavi na cesto.

Zoran Vaskrsič, ki je zaradi dolga v višini 124 evrov izgubil hišo, bo na svojo težavo opozoril z javnim protestom pred stavbo državnega zbora v sredo, 14. marca, ob 12. uri. Zahteva, da se vsi sklepi in sodbe takoj razveljavijo in se zadeva vrne v prvotno stanje, "od tam, kjer je sodnici ušla zadeva iz rok in zdrave pameti". Podobnih primerov naj bi bilo okrog 80.

"Na ta popoln nesmisel in absurd t.i. pravne države bom najprej opozoril vse odgovorne in celotno slovensko in mednarodno javnost," je še zapisal in obljubil, da bo javnost obveščal redno in sproti o vseh nadaljnjih postopkih preprečitve deložacije družine doma, če protest v sredo ne bo zalegel.

Primer preučujeta tudi varuhinja in protikorupcijska komisija

V reševanje primera Vaskrsićevih, ki jim 16. marca grozi izselitev iz družinske hiše v Litiji, se je pred nekaj dnevi vključila varuhinja človekovih pravic. Ugotavlja, da je bila višina dolga "v popolnem nesorazmerju z vrednostjo nepremičnine, na katero se je predlagala izvršba". V primer se je vključila tudi Komisija za preprečevanje korupcije, ki je 24. februarja prejela prijavo v zvezi s tem primerom.

Komentarjev 12
  • se_eden 18:37 11.marec 2012.

    meni je pomenljivo to, da se je družina Vaskrsić kljub pravni pomoči ugledne odvetniške firme, nazadnje odločila za tak način pritiska. torej le ni vse tako kot prepričujejo javnost...

  • vest 12:10 11.marec 2012.

    Nepotrebno fantaziranje. Delo za katero j prišla položnica je bilo verjetno kvalitetno opravljeno. Ob vsakem neplačilu je vedno vsaj nekaj pisnih opominov, ki jih je lepo ignoriral enako kot prej prejem položnice. Enostavno naj bi plačal izvršeno delo in ne ...prikaži več bi iml nobenih problemov. Pri njih se je tudi oglasil izvršitelj, kateremu bi tudi lahko plačal to nesporno terjatev. Nekje mora biti tudi konec zajebancije. Vsak naj se poskusi spraviti na stran upnika.

  • franceljtancelj 12:07 11.marec 2012.

    Vse takšne je treba žive na kol.