Slovenija
4188 ogledov

Plenković po košarici Cerarja prepričeval kar na lesenem stolu

Cerar in Plenković sta se na kratko sestala v Tallinnu. Reševalni pas/Twitter
Hrvaški premier Andrej Plenković na vsak način želi Cerarja zvabiti v Zagreb.

Hrvaški premier Andrej Plenković je na socialnem omrežju Twitter objavil fotografijo, kako ob robu zasedanja voditeljev članic EU v Tallinnu v Estoniju, govori s slovenskim kolegom Mirom Cerarjem. Slednji je po govoru hrvaškega predsednika vlade na zasedanju ZN, odpovedal sestanek v Zagrebu, od takrat naprej pa ga Plenković vabi v Zagreb na pogovore.

razno 29.01.13. arbitraza, dolocitev predloga meje, foto: zurnal24 Meja s Hrvaško Slovenija Arbitraža glede meje s Hrvaško: Okoli katerih koncev se najbolj iskri?

Plenković je ob fotografiji to tudi zapisal, hrvaškim medijem pa povedal, da sta se s Cerarjem pogovarjala pol ure, in sicer o odprtih vprašanjih, tudi o najbolj vroči tematiki - arbitraži. Kljub temu je hrvaškim medijem Plenković še enkrat več dejal, da Hrvaška arbitraže ne priznava in da so edina možnost pogovori in iskanje skupnih rešitev.

arbitraža Slovenija Prvi odzivi slovenskega političnega vrha: Arbitraža je bila najboljša možna rešitev mejnega vprašanj

Slovenskega prepira ni komentiral

Plenković pa ni želel komentirati polemike med Cerarjem in zunanjim ministrom Karlom Erjavcem, ki mu je slovenski premier zažugal zaradi, po njegovem mnenju neprimerno retorike, ki naj bi odgovarjala le hrvaški strani. Erjavec mu ni ostal dolžan in je še enkrat poudaril, da se s Hrvati ne da pogovarjati in da mora Slovenija sama poskrbeti za implementacijo arbitražne odločitve.

Karel Erjavec Slovenija Minister Karel Erjavec o hrvaških incidentih: "To pa ni več hec"

Plenković je le dejal, da gre za predvolilne izjave, ki jih namerava prepustiti slovenski strani.

Cerar je že v petek povedal, da sta se na hitro s Plenkovićem res sestala, se bo v Zagreb odpotoval šele, ko bo na dnevnem redu implementacija arbitražne odločbe. Do takrat pa naj bi potekalo delo na strokovni ravni, ki naj bi omogočilo sestanek.

Miro Cerar To je razlog Slovenija Cerar je dal dvojko Plenkoviću: "Ne bom prišel v Zagreb!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.