Slovenija
17 ogledov

Po hladnem koncu tedna spet otoplitve

Dež. Anže Petkovšek
Med vikendom se temperature ne bodo dvignile nad 20 stopinj, od ponedeljka pa bo spet topleje. Deževalo bo še tudi jutri, a nevarnosti za poplave ni.

Konec tedna bo deževen in mrzel. Kot nam je povedal dežurni meteorolog na Arsu Jure Cedilnik bo predvsem danes še deževno, popoldne in zvečer pa se bodo padavine v glavnem umirile oziroma bodo oslabele. Jutri bodo ponekod še krajevne plohe: "Nekaj malega dežja še bo, ja," pravi Cedilnik.

Obetaven začetek tedna

"Od ponedeljka naprej bo v glavnem suho, v hribih bo možna še kakšna ploha. Torek in sreda bosta suha in toplejša," pojasnjuje Cedilnik. 

Brrr, mrzlo bo

Temperature se za konec tedna ne bodo dvignile nad 20 stopinj Celzija. Danes bodo najvišje temperature od 10 do 15, na Primorskem do 18 stopinj, jutri se nam obeta ravno tako hladen dan. Nato pa bo spet postopno topleje, obljublja Cedilnik.

Za poplave ni nevarnosti

"V zahodni Sloveniji so vode precej nizke, tako da nekih resnih nevarnosti za poplave ni," pravi Cedilnik, ki dodaja, da tudi glede na to, da bodo danes popoldne padavine nekoliko ponehale, ne pričakujejo porasta rek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.