Slovenija
20 ogledov

Po ropih duševne težave

Po ropu pošte ... Nino Verdnik
Nekateri ne morejo ali ne želijo več delati na kraju ropa.

Pošto v Semedeli so novembra oropali že četrtič v lanskem letu. “Vsem žrtvam kaznivih dejanj na Pošti Slovenije (PS) so na voljo psihosocialna pomoč oziroma pomoč psihologa ter druge oblike interne pomoči. Vse tri delavke, ki so bile žrtve ropov semedelske pošte, so jo koristile,” razkrivajo na PS. Nobena od njih ni želela premestitve; ena sicer v Semedeli noče delati več, menda ni razlog strah pred vnovičnim ropom.

Več kot leto za rešitev

Po neuradnih informacijah pa je bilo treba nove delovne zadolžitve najti uslužbenki, ki je bila žrtev roparskega napada poslovalnice v Črnem Kalu. V kar 6.534-članskem kolektivu redno zaposlenih so bile bojda precejšnje težave pri iskanju nove ustrezne zaposlitve. Rop se je zgodil oktobra 2010, na PS pa pravijo, da so zdaj le našli “skupno rešitev za delo na drugem delovnem mestu”.

Kri ji je špricala iz glave

Poštarica je med ropom dobila silovit udarec po glavi z ročajem pištole; ropar ji je zlomil lobanjsko kost. Ko se je zavedla, je bila poslovalnica prazna. Poskušala se je priplaziti do pulta, da bi poklicala pomoč, a ji je to uspelo šele v tretjem poskusu. “Kri mi je špricala iz glave,” je preiskovalcem povedala v svoji izpovedi, ki so jo prebrali na okrožnem sodišču, na katerem teče sojenje roparjem: 39-letnemu Tomislavu Mihajloviću, 36-letnemu Daliborju Kojadinoviću in njegovi 32-letni sestri Daliborki Tomić.

Iz Črnega Kala so odnesli le 570 evrov in poštarkino torbico, oropali pa so tudi pošto v Planini. Sojenje se bo nadaljevalo v začetku februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.